Menu
Halvor Egner Granerud fikk det ikke til og tok seg ikke til finaleomgangen i Planica torsdag. Foto: AP / NTB

«Comeback»-Granerud skuffet på dramatisk hoppdag

Verdenscupvinner Halvor Egner Granerud endte nest sist i sitt første renn etter koronasmitten torsdag. Beste norske i Planica ble Robert Johansson på 7.-plass.

Av NTB | 25.03.2021 17:53:22

Sport: Graneruds comeback i verdenscupen ble en stor skuffelse. Han landet på bare 199,5 meter i førstehoppet og ble nest sist av samtlige. Det var 24-åringens første konkurranse etter han testet positivt på koronaviruset under VM i Oberstdorf.

Kort tid før rennstart falt Daniel-André Tande stygt i prøveomgangen. De norske slet tungt i første omgang, men Johansson hoppet seg opp sju hakk med et solid finalehopp på 234,5 meter. Han var hele 32,6 poeng bak vinneren Ryoyu Kobayashi.

– Det var vanskelig å konsentrere oss i dag. Det var en utmattende dag, sa Johansson til polske TVP Sport etter rennet.

Kobayashi knallet til med 244,5 meter i finaleomgangen. Det ble rennets lengste svev. Japaneren vant foran tyskerne Markus Eisenbichler (bak med 7,4 poeng) og Karl Geiger (21,2).

Kun to nordmenn klarte å ta seg videre fra første omgang. Marius Lindvik fikk til 200 meter og var heller ikke med i finalen.

Det norske laget skulle ut for å prestere kort tid etter at Tande ble fløyet til sykehus. Underveis i rennet kom det meldinger om at tilstanden til verdensmesteren fra 2018 var stabil.

– Det så ut til at det var et norsk lag som var preget, sa NRKs hoppekspert Anders Jacobsen etter første omgang.

– Det var imponerende at de stilte til start, sa hans kollega Johan Remen Evensen, som slet med å kommentere rennet like etter skrekkfallet.

– Du ser at gjengen er preget av det som skjedde med Daniel, sa Stöckl.

Norges hoppsjef Clas Brede Bråthen visste ikke hvordan de andre på laget hadde reagert på hendelsen.

– Jeg så hoppet live, men jeg har ikke sett mer enn det. Det er et dramatisk fall, og det er sånne ting vi ikke på noen måte vil se i idretten, men dessverre fikk vi det i dag, sa han til NRK og la til:

– Det er alltid vondt når folk du er glad i, blir skadet. Det går inn på oss, men vi må først og fremst sørge for å gjøre situasjonen så bra som mulig for han det dreier seg om.

Johann André Forfang knallet til med et godt hopp på 230,5 meter i den andre omgangen. Han hadde 217,5 meter i sitt første hopp. Totalt holdt det til 11.-plass, og Forfang hoppet seg opp seks plasser.

Ifølge landslagstrener Alexander Stöckl var de norske hopperne i tvil om de skulle delta etter Tandes fall.

(©NTB)

Flere nyheter: