Menu
Flere ansatte på Color Magic har fått påvist koronavirus. Arkivfoto: Ørn E. Borgen / NTB

Color Line kansellerer alle avganger i romjulen etter smitteutbrudd

Color Line kansellerer i første omgang alle avganger mellom 28. og 30. desember etter at ytterligere tre ansatte har fått påvist koronasmitte på en seilas.

Av NTB | 27.12.2020 18:53:02

Økonomi og næringsliv: De tre smittede ansatte er fortsatt om bord i skipet Color Line Magic med 900 passasjerer, som ankommer Oslo fra Kiel mandag formiddag klokka 10, skriver VG.

Alle nærkontakter er satt i isolasjon, sier Helge Otto Mathisen, konserndirektør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Color Line til avisa.

Selskapet venter på flere prøvesvar. Ingen av passasjerene regnes som nærkontakter.

Det er ikke offentlig kjent hvor mange avganger som var planlagt. Neste planlagte avgang er nå 3. januar.

Color Line har gode rutiner for å teste og følge opp ansatte og gjør dette i løpende kontakt med kommunen, opplyser kommunikasjonsrådgiver Kjartan Sverdrup i helseetaten i Oslo kommune til NTB. Dersom det skulle bli behov for ytterligere testing, står kommunen klare til å bistå.

– Vi vil også minne om at alle teststasjonene i Oslo har drop-in, og vi anbefaler alle passasjerer til å teste seg hvis de mener de har behov for det, sier Sverdrup.

Samtlige av mannskapet på seilingen ble testet før det ble besluttet å gjennomføre seilasen som planlagt.

– Når det likevel er blitt avdekket positive prøver, ønsker Color Line å være føre var ved å kansellere seilingene de neste dagene, sier Mathisen.

Alle som har bestilt reiser som nå er kansellert, får tilbud om ny reise eller refusjon av billettene, ifølge selskapet.

Oslo kommune har ikke planer om å foreta seg noe utover det vanlige når skipet ankommer mandag.

Color Line Magic valgte å seile fra Oslo mot Kiel 26. desember til tross for at fire andre ansatte ved samme skip hadde testet positivt tidligere i uken, skriver VG.

(©NTB)

Flere nyheter: