Menu
Colombias nyvalgte president Gustavo Petro vil normalisere forholdet til nabolandet Venezuela og president Nicolás Maduro. Foto: AP / NTB

Colombias nyvalgte president vil gjenåpne grensa til Venezuela

Gustavo Petro, som sist helg vant presidentvalget i Colombia, sier at han vil normalisere forholdet til Venezuela og gjenåpne grensa mot nabolandet.

Av NTB | 23.06.2022 11:16:21

Politikk: Colombias avtroppende president Ivan Duque, som har vært en av USAs viktigste allierte i Sør-Amerika, sluttet helhjertet opp om Venezuelas opposisjonsleder Juan Guaidó og anerkjente han som landets rettsmessige president.

I februar 2019 brøt Duque de diplomatiske forbindelsene med Venezuela og stengte grensa, men venstreorienterte Gustavo Petro sier at han vil normalisere forholdet til nabolandet og dets folkevalgte president Nicolás Maduro.

– Jeg har kontaktet Venezuelas regjering for å gjenåpne grensa og gjenopprette menneskerettighetene på grensa, tvitrer Petro.

Maduro bekrefter at han har vært i kontakt med Petro.

– Jeg har snakket med Colombias folkevalgte president og gratulert ham med seieren på vegne av det venezuelanske folk. Vi diskuterte viljen til å gjenopprette normalitet på grensa, samt flere spørsmål knyttet til fred og velstand for begge folk, tvitret han i helga.

(©NTB)

Flere nyheter: