reklame
Menu
«Ordfører Claudia Lopez rev på bare fire måneder det tok 30 år å bygge i Bogota» står det på et skilt under en demonstrasjon i Colombias hovedstad Bogota mandag. Foto: Fernando Vergara / AP / NTB scanpix

Colombias hovedstad opphever rullerende koronanedstenging

Colombias hovedstad Bogota opphever sitt system med rullerende nedstenginger i byens bydeler etter store protester fra butikkeiere.

Av NTB | 25.08.2020 12:53:03

Medisin og helse: De løpende nedstengningene blir opphevet ved midnatt natt til torsdag lokal tid, fire dager tidligere enn planlagt. Forretninger vil dermed få lov til å åpne igjen annenhver dag, skoler vil få åpne med 20 prosent kapasitet, og restauranter og hoteller vil få gjenåpne med begrenset kapasitet i byen, som har mer enn 7 millioner innbyggere.

Hele Colombia har vært omfattet av en nedstenging i fem måneder. Landet har mer enn 550.000 koronatilfeller, noe som er det åttende høyeste antallet i verden, og pandemien ventes fortsatt å nå toppunktet i flere storbyer.

Mer enn 17.600 personer har mistet livet under pandemien. Bogota har vært episenteret for pandemien i landet og har innført en strengere nedstenging som har gått på rullerende basis mellom bydelene.

(©NTB)

Flere nyheter: