Menu
Den daværende Farc-lederen Jesús Santrich i forbindelse med samtaler med Colombias regjering på Hurdalsjøen Hotell i Norge i 2012. Santrich ble med årene delvis blind som følge av en medfødt sykdom. Foto: Audun Braastad / NTB

Colombia: Tidligere Farc-leder er trolig drept

Den tidligere Farc-lederen Jesús Santrich er trolig drept i Venezuela, ifølge myndighetene i Colombia og Santrichs egen opprørsgruppe.

Av NTB | 20.05.2021 11:44:40

Kriminalitet og rettsvesen: Myndighetene i Colombia opplyser at de jobber med å få bekreftet etterretning om at Santrich ble drept i sammenstøt i Venezuela.

Santrichs nye opprørsgruppe, Den andre Marquetalia-bevegelsen, skrev tirsdag på sin nettside at 53-åringen døde dagen før. Han ble angivelig drept av colombianske spesialstyrker som tok seg over grensa til Venezuela.

Opprørslederen het egentlig Seuxis Hernandez, men han var kjent under navnet Jesús Santrich. Tidligere var han en av lederne for den colombianske geriljagruppen Farc.

Han var en av Farcs sjefforhandlere i fredsforhandlingene med Colombias regjering, som ble støttet av norske myndigheter.

Til å begynne med støttet han fredsavtalen som ble inngått i 2016. Men han hevdet den ble brutt, og tok igjen til våpen i 2019. Han var ettersøkt både av Colombia og USA, som anklaget ham for narkosmugling.

(©NTB)

Flere nyheter: