Menu
Pierluigi Collina oppfordrer VM-dommerne til å ikke ta i bruk teknologien de har tilgjengelig under Qatar-VM. Foto: Heiko Junge / NTB.

Collina oppfordrer VM-dommerne til å ikke bruke teknologi

Både VAR og halvautomatisk offside-system er tilgjengelig under fotball-VM i Qatar. Likevel ønsker Fifas dommersjef, Pierluigi Collina, at det ikke skal brukes.

Av NTB | 16.08.2022 08:10:45

Sport: – Vårt mål er å forberede dommerne best mulig for å unngå å bruke teknologi, men teknologien er der for å redusere mulighetene for menneskelige feil som kan påvirke utfallet av en kamp, sa Collina.

Italieneren har advart VM-dommerne om å bruke teknologien de har tilgjengelig under mesterskapet. Dommersjefen ønsker at det kun skal benyttes som en siste utvei.

– Selv den beste dommeren kan gjøre en feil; de er mennesker de også, og det vet vi. fortsatte han.

VAR vil være tilgjengelig i turneringen sammen med et semi-automatisert offside-system, som sender et signal direkte til dommerne i VAR-bussen om det skulle være offside.

Totalt er det oppnevnt 129 dommere til Qatar-sluttspillet, som spilles i perioden 21. november til 18. desember. For første gang i VM-historien er seks av dommerne kvinner.

På listen er det ingen dommere fra de nordiske landene. Norge har ikke hatt en dommer i VM-sammenheng siden Terje Hauge dømte i Sør-Korea og Japan i 2002.

(©NTB)