Menu
Mike Krzyzewski feirer på tradisjonelt vis ved å klippe ned nettet etter at hans Duke-lag slo Arkansas i kvartfinalen. «Coach K» er den første med 13 turer til Final Four i basketball for menn. Foto: Marcio José Sanchez, AP / NTB

«Coach K» får avslutte med nok en Final Four

Trenerlegenden Mike Krzyzewski avslutter karrieren med sin 13. Final Four i NCAA-sluttspillet i basketball. Hans Duke slo Arkansas 78-69 i kvartfinalen.

Av NTB | 27.03.2022 11:34:39

Sport: «Coach K» har gjort det klart at denne sesongen er hans siste som trener for universitetslaget han har ledet siden 1980 og ført til fem NCAA-titler. Han har også ledet USA til tre OL-gull og to VM-gull.

Lørdag fikk han klippe ned nettet etter en ny overbevisende seier i kvartfinalen. Med 13 Final Four-deltakelser slår han rekorden til trenerlegenden John Wooden, som stoppet på 12.

– Jeg er bestefar, og jeg har levd gjennom mine døtre, og nå gjennom mine barnebarn. Akkurat nå lever jeg gjennom disse gutta, sa Krzyzewski

– Det er så stort å se gleden de viser.

Han håper å kopiere Wooden og ta farvel med finaletriumf. Wooden vil uansett fortsett toppe listen med 10 NCAA-titler, som han vant med UCLA mellom 1964 og 1975.

Villanova er også klar for Final Four, mens de to siste semifinaleplassene avgjøres natt til mandag norsk tid.

Finalehelgen spilles i New Orleans om en uke, med semifinaler lørdag og finale mandag.

(©NTB)