reklame for smiaa
Menu
Ifølge Daily NK har Kim slitt med hjerte- og karsykdom siden august, og ble operert i april. De skriver at han er på bedringens vei, mens CNN melder at hans tilstand er svært alvorlig. Foto: Korean Central News Agency / Korea News Service via AP / NTB scanpix

CNN: Tilstanden alvorlig for Kim Jong-un etter operasjon

Tilstanden skal være svært alvorlig for Nord-Koreas leder Kim Jong-un etter en operasjon, skriver CNN.

Av NTB | 21.04.2020 04:17:36

Politikk: Nyhetsselskapet siterer en anonym amerikansk kilde som skal ha kjennskap til saken.

Sør-Korea skal ha igangsatt undersøkelser for å se om det er hold i opplysningene som er kommet fram natt til tirsdag. Ifølge det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap sier en kilde i regjeringen at det ikke er oppdaget noe som tyder på noe uvanlig når det gjelder Kims helse de siste dagene, og det understrekes at han er blitt sett den siste tiden.

CNN siterte en anonym amerikansk tjenestemann som sa at Kim var i «alvorlig fare» etter en uspesifisert operasjon.

De skriver at Kim ble innlagt på sykehus 11. april og operert dagen etter.

I motsetning til CNN melder Daily NK at Kim er på bedringens vei, og at han oppholder seg i en villa i ferieområdet ved det hellige fjellet Kumgang.

– Det har vært en rekke rykter om Kims helse. Om Kim er innlagt vil det forklare hvorfor han ikke var til stede under feiringen 15. april, sier Bruce Klingner, ekspert på koreanske forhold ved Heritage Foundation i Washington, til CNN.

– Men gjennom årene har det vært mange falske rykter om helsen til både Kim og hans far, så vi må nok bare vente og se, sier han.

Bloombergs journalist i Det hvite hus, Jennifer Jacobs, skriver på Twitter at administrasjonen i Det hvite hus i USA jobber med å kartlegge hvem som eventuelt vil overta etter Kim Jong-un.

Ifølge den Seoul-baserte nyhetssiden Daily NK, drevet av avhoppere fra nord, behandles Kim for hjerte- og karsykdommer, etter å ha hatt sviktende helse siden august grunnet røyking, overvekt og overarbeid.

Opplysningen kommer samtidig som det spekuleres i hvorfor Kim Jong-un ikke deltok under hyllesten av Nord-Koreas grunnlegger, hans avdøde bestefar, 15. april. Den angivelige operasjonen 12. april kan være årsaken.

Ingen av påstandene om Kims helse har så langt blitt bekreftet fra offisielt hold.

(©NTB)

Flere nyheter: