Menu
En stor gruppe demonstranter har samlet seg utenfor valglokalet i Phoenix, Arizona. Foto: Matt York/AP/NTB

CNN: Stenger av valglokale i Phoenix på grunn av bevæpnede demonstranter

Demonstranter har samlet seg utenfor et opptellingslokale i Phoenix, Arizona. Opptellingen fortsetter, men lokalet stenges av på grunn av sikkerhetshensyn.

Av NTB | 05.11.2020 06:23:00

Politikk: Ifølge CNN er flere av demonstrantene bevæpnet. Det er tillatt å bære våpen i Arizona. Kanalen melder at opptellingen fortsetter, men at CNNs folk og andre journalister av sikkerhetsgrunner må forlate bygningen.

Det er et stort politioppbud på stedet.

– Stopp tyveriet, messet demonstrantene utenfor lokalet til valgmyndighetene i Maricopa, Arizonas største fylke. Gruppen samlet seg utenfor bygningen i 19.30-tiden onsdag og forsøkte å ta seg inn, men ble stoppet av politiet, melder ABC15.

Ifølge TV-kanalen er det medlemmer av høyreradikale grupper til stede blant demonstrantene, som roper slagord til støtte for Donald Trump.

– Vi kommer ikke til å la dette valget bli stjålet. Punktum, sier kongressmannen Paul Gosar, som er blant demonstrantene.

Gruppen blir større og større utover kvelden, skriver en av kanalens reportere på Twitter og legger til at politiet har bedt journalistene på stedet søke sikkerhet inne i bygningen, der tellekorps fortsetter opptellingen etter tirsdagens valg.

Joe Biden ble kåret til vinner av Arizona av nyhetsbyrået AP og Fox News, men resultatet er så jevnt at ingen andre medier foreløpig har gjort det samme.

Stemmeopptellingen pågikk fortsatt for fullt inne i lokalet mens demonstrantene samlet seg utenfor.

(©NTB)

Flere nyheter: