Menu
Lederen i CDC, Rochelle Walensky, sier at data de har samlet inn, tyder på at den britiske mutasjonen av koronaviruset kan være mer dødelig. Arkivfoto: Susan Walsh / AP / NTB

CNN: Helsemyndigheter i USA frykter at britisk virusmutasjon er mer dødelig

Data tyder på at mutasjonen av koronaviruset fra Storbritannia kan være mer dødelig enn det opprinnelige covid-19, sier leder for USAs smitteverninstitutt CDC.

Av NTB | 04.02.2021 09:53:05

Medisin og helse: – Vi vet at noen varianter er mer smittsomme, og det er også flere og flere data som antyder at B117-varianten faktisk kan være mer dødelig, sier lederen i CDC, Rochelle Walensky.

Hun legger til at undersøkelser viser at mennesker som er smittet med forskjellige nye varianter, vanligvis ikke har brukt munnbind eller holdt sosial avstand, skriver CNN.

Statsministeren i Storbritannia Boris Johnson sa for snart to uker siden at den britiske mutasjonen kan være mer dødelig. Det ble møtt med skepsis, og flere mente at det var for tidlig å konkludere på bakgrunn av bare noen få undersøkelser.

Eksperter har tidligere fastslått at mutasjonen er mer smittsom enn det opprinnelige koronaviruset, men foreløpig vurdert at det ikke er mer dødelig.

(©NTB)

Flere nyheter: