reklame for Sheiken Bowling
Menu
Familiene til de iranske spillerne i VM skal ha blitt truet med fengsel og tortur om ikke spillerne «oppfører seg» mot USA senere tirsdag. Foto: Frank Augstein / AP / NTB

CNN: Familiene til iranske VM-spillere trues

Familiene til spillerne i Irans VM-tropp trues med fengsel og tortur om ikke spillerne «oppfører seg» i kampen mot USA tirsdag kveld, skriver CNN.

Av NTB | 29.11.2022 11:57:56

Politikk: Det er en kilde involvert i sikkerheten til spillerne som kommer med informasjonen, ifølge kanalen.

De iranske spillerne sang ikke med på nasjonalsangen foran åpningskampen mot England, noe som vakte store reaksjoner, både positive og negative. Spillerne skal i etterkant ha blitt innkalt til et møte med Den iranske Revolusjonsgarden (IRGC), og før kampen mot Wales sang så godt som alle spillerne.

«Det er et stort antall iranske sikkerhetsoffiserer i Qatar som samler inn informasjon og overvåker spillerne,» sier kilden til CNN.

Før kampen mot USA har familiene til spillerne og spillerne fått beskjed om at det kommer konsekvenser om de ikke «oppfører seg» mot USA.

Lagets portugisiske trener, Carlos Queiroz, skal ha møtt iranske IRGC-offiserer om truslene.

Iran har vært preget av store demonstrasjoner mot regimet siden 22 år gamle Mahsa Amini døde i moralpolitiets varetekt i september. 22-åringen ble pågrepet for ikke å ha dekket til håret i henhold til koranens forskrifter.

Spillernes taushet ble sett på som en protest mot regimet – og en støtteerklæring til dem som demonstrerer mot det.

(©NTB)

Flere nyheter: