Menu
Manchester City var best i storkampen mot Chelsea og er videre i ligacupen. Foto: Dave Thompson / AP / NTB

City vant storkampen uten Haaland – videre i ligacupen

Riyad Mahrez scoret et flott frisparkmål da Manchester City slo Chelsea 2-0 i ligacupen. Erling Braut Haaland satt hele kampen på benken for de lyseblå.

Av NTB | 09.11.2022 23:01:20

Sport: I en jevn kamp kom det første målet snaue ti minutter ut i 2. omgang. City fikk frispark like utenfor 16-meteren, og Mahrez bøyde ballen vakkert en mellomting av over og gjennom muren og i nettet bak en utspilt Édouard Mendy. Noen minutter senere var Mahrez involvert igjen da Julian Alvarez var først på returen og scoret da Mendy slo vekk Mahrez’ avslutning.

I tillegg til at City satte sjansene sin fremover, hadde målvakt Stefan Ortega en kjempedag bakerst. Han stoppet flere enorme Chelsea-sjanser med gode redninger. På overtid trodde Chelsea at de hadde fått reduseringen, men Christian Pulisic ble avblåst for offside.

Det holdt til å sikre avansement til neste runde. De lyseblå har stolte tradisjoner i ligacupen. De har vunnet fem ganger de siste sju årene, og hadde vunnet fire på rad før Liverpool vant i fjor.

Erling Braut Haaland startet på benken mens han trener seg opp etter en ankelskade. Han kom ikke på banen ettersom City ledet og styrte mot avansement.

(©NTB)