Menu
Kevin De Bruyne og Manchester City hadde full kontroll på dobbeltoppgjøret mot Borussia Mönchengladbach. Foto: Laszlo Balogh / AP / NTB

City utklasset Gladbach og avanserte

Manchester City rundspilte tidvis Borussia Mönchengladbach og tok seg videre til kvartfinale i mesterligaen med 4-0 sammenlagt.

Av NTB | 16.03.2021 23:23:28

Sport: Scoringer av Kevin De Bruyne og Ilkay Gündogan sikret 2-0-seier i Budapest og trygget avansementet fra åttedelsfinalen.

– Starten hjalp oss veldig, og etter at vi scoret målene kontrollerte vi kampen. 2. omgang var ikke topp, men det er forståelig med alle kampene vi har spilt. Med 4-0-ledelse kunne vi ta det litt roligere, sa De Bruyne til BT Sport.

Pep Guardiolas menn holder fortsatt kurs mot det som kan ende med en historisk kvadrupel i form av fire titler på én sesong.

Guardiola sa foran kampen at han ikke tror at fire titler er mulig i år, men laget hans ser ofte uslåelig ut. Mönchengladbach var ikke i nærheten av å kunne matche City i tirsdagens kamp, og blåtrøyene er tredje lag som har holdt nullen i sju mesterligakamper på rad.

– Defensiv stabilitet er alltid viktig. Det gir hele laget selvtillit, og det er veldig hyggelig for Ederson og forsvarerne, sa De Bruyne.

Borussia Mönchengladbach noterte en sjanse ved Breel Embolo like etter, men det var City som skulle score først. 11 minutter var spilt da kaptein De Bruyne fikk skuddrom fra 18 meter. Han brukte sin «svake» fot, den venstre, til å hamre ballen i mål via tverrliggeren.

Fem minutter senere punkterte City dobbeltoppgjøret fullstendig med et mønsterangrep. Foden førte ballen og slapp den i perfekt tidspunkt gjennom til Gündogan, som scoret sikkert alene med Sommer.

Gündogan kunne ha scoret sitt andre for kvelden etter 26 minutter, men han fikk akkurat ikke foten på ballen da han igjen kom alene med Sommer.

City fikk en stor dobbeltmulighet etter 65 minutter, men rotet den bort. Riyad Mahrez skjøt først på Sommer, og deretter klarte han ikke å treffe Foden med pasningen sin.

Bakover var City solid som vanlig. Laget har spilt sju strake mesterligakamper uten å slippe inn mål. Men Guardiola har aldri klart å ta de lyseblå lenger enn til semifinale i turneringen (2016).

Til helgen spiller City kvartfinale i FA-cupen borte mot Everton. Laget er også finaleklar i ligacupen og leder Premier League med 14 poeng.

Tyskerne fikk ikke engang låne ballen i åpningsminuttene. City-spillerne trillet den kontrollert mellom seg og ventet på åpninger. Den første fant João Cancelo og Phil Foden etter seks minutter. Sistnevnte kom alene med keeper og fikk en fot på ballen, men Yann Sommer var våken og reddet godt.

2. omgang ble en langdryg affære der City fortsatte å trille ball og kontrollere kampen. Det gikk et stykke mellom de store sjansene, og Guardiola benyttet anledningen til å gjøre bytter og gi spilletid til Fernandinho, Oleksander Zintsjenko, Aymeric Laporte, Raheem Sterling og Sergio Agüero.

(©NTB)

Flere nyheter: