reklame for Sheiken Bowling
Menu
Fernandinho forlater Manchester City. Her på tirsdagens trening. Foto: Martin Rickett/PA via AP / NTB

City-stjerne tok sjefen på senga: – Det visste jeg ikke

Manchester City-stjernen Fernandinho sier han forlater klubben etter inneværende sesong. Det kom bardus på manager Pep Guardiola.

Av NTB | 12.04.2022 15:04:52

Sport: Fernandinho har tjent City trofast i ni sesonger. Nå tyder alt på at den brasilianske midtbanespilleren sier farvel til serielederen i Premier League om få uker.

På en pressekonferanse i forkant av onsdagens mesterligamøte med Atlético Madrid sa veteranen at han ser for seg å returnere til en klubb i hjemlandet foran neste sesong.

– Jeg ønsker absolutt til å reise tilbake til Brasil, sa Fernandinho, som er kaptein i City.

Da manager Pep Guardiola noen minutter senere ble konfrontert med midtbanespillerens uttalelse, ble han oppriktig overrasket.

– Å? Det visste jeg ikke. Det er dere som gir meg disse nyhetene, sa spanjolen.

– Jeg har ikke hørt det. Vi får se ha som skjer. Jeg vet ikke. Han er så viktig for oss, jeg skal spørre ham, fortsatte Guardiola.

Fernandinho har vært en av City-managerens mest lojale menn siden overgangen fra Sjakhtar Donetsk i 2013. Denne sesongen har han spilt andrefiolin bak Rodri i rollen som defensiv midtbanespiller.

Brasilianeren har ikke startet en eneste kamp den siste måneden. Han står med totalt 370 kamper for City.

– Den rollen han spiller denne sesongen, jeg liker folk som jobber i bakgrunnen. Jeg vet hva han har gjort bak meg. Han håndterer mange av stjernene til lagets beste, sa Guardiola.

Manchester-klubben leder 1-0 over Atletico etter den første kampen i mesterligaens kvartfinale.

(©NTB)

Flere nyheter: