reklame for Sheiken Bowling
Menu
Manchester City-spillerne jubler i 3-0-kampen mot Brighton. Foto Dave Thompson / AP / NTB

City-proppen løsnet etter pause – tilbake på tabelltopp

Manchester City fikk uttelling for dominansen mot Brighton etter hvilen. 3-0-seieren gjør at de lyseblå fortsatt har er ørlite tittelgrep i Premier League.

Av NTB | 20.04.2022 23:05:01

Sport: Med seks runder igjen har City 77 poeng mot Liverpools 76. I denne delen av sesongen har ingen av tittelrivalene råd til å avgi poeng. Tirsdag tok Liverpool en knusende 4-0-seier over Manchester United.

– Vi duellerer med et av de beste lagene noensinne. De har alt, og derfor betyr det mye bare at vi holder tritt med dem, sa City-manager Pep Guardiola til BBC om gullkampen.

– Det er ganske enkelt: Liverpool kommer til å vinne alle sine kamper. Om vi avgir poeng, blir de mester. Om vi vinner alle våre kamper, er det vi som blir mester.

Onsdagens seier gjør at City er helt sikker på å ende i topp fire og få spille mesterliga også neste sesong.

Etter en frustrerende omgang løsnet det for City i det 53. minutt. Riyad Mahrez kom alene med keeper og pirket litt heldig ballen i mål. Angrepet kom da Brighton spilte seg i trøbbel.

Phil Foden doblet forspranget tolv minutter senere. Han dunket til på en Mahrez-corner og så ballen gå inn etter en retningsforandring. Igjen var det noe flyt over Citys scoring.

City presset Brighton fra start, men slet med å skape store målsjanser de første 45 minuttene. Gjestene forsvarte seg godt og viste ingen svakhetstegn i den delen av spillet.

Brighton tok nylig knallsterke skalper borte mot Arsenal og Tottenham. Etter pause sørget City for ikke å gi dem en tredje på rad.

City-manageren fikk kritikk for å hvile flere viktige spillere i FA-cupsemifinalen mot Liverpool sist helg, som endte med 2-3-tap. Onsdag var spillere som De Bruyne tilbake.

– Når han er frisk og klar, er han ustoppelig. Når folk snakker om uttaket i FA-cupen, er dette hva det handler om. Jeg ville ikke ta noen sjanser fordi Premier League er så viktig, sa Guardiola.

Lørdag ligger det mest til rette for en ny City-triumf. Da kommer nedrykkstruede Watford på besøk.

Manchester-klubben skal snart også bryne seg på Real Madrid i Champions League-semifinale. Med suksess der kan Liverpool også i den turneringen bli Citys tittelkonkurrent.

I sluttfasen av kampen slo Bernardo til med en perle. Vertene sto høyt inne på Brightons banehalvdel, og det skulle lønne seg. Kevin De Bruyne spilte videre til sin portugisiske medspiller, som fra 20 meter sendte en suser ned i hjørnet.

Seieren var Guardiolas 250. på 344 kamper som Manchester City-manager. Det gir en vinnerprosent på hele 72,7.

(©NTB)

Flere nyheter: