Menu
Phil Foden fant hullet i Atlético Madrid-muren som gjør at spanjolene er i trøbbel i mesterligaens kvartfinale. Foto: Dave Thompson / AP / NTB

City overlistet Atlético-muren og sikret godt utgangspunkt

Manchester City stanget i 69 minutter før Kevin De Bruyne gjorde 1-0 og plasserte de lyseblå i førersetet foran returkampen mot Atlético Madrid i mesterligaen.

Av NTB | 05.04.2022 23:04:33

Sport: Det skjedde i en kvartfinalekamp der City-manager Josep Guardiola lyktes perfekt med tre offensive bytter halvveis i annen omgang.

Phil Foden, Jack Grealish og Gabriel Jesus ble kastet inn på banen, og Foden var mannen som slo stikkeren til De Bruyne da han kom alene med Atlético-keeper Jan Oblak og scoret fra skrå vinkel.

– Jeg gikk på løp, og Phil fant meg perfekt. Jeg måtte holde meg konsentrert, og det klarte jeg heldigvis, sa De Bruyne til BT Sport.

Ved pause sto det 3-0 i skuddforsøk i favør City, men kampens første avslutning på mål kom i det 55. minuttet. Oblak var sedvanlig solid og stoppet et godt frispark fra De Bruyne.

– Det var veldig vanskelig. De spiller nesten med fem bak og fem på midtbanen. Alle som sier noe om oss, kan prøve selv å spille mot det på trening. Jeg venter det samme der (i Madrid), og vi må unngå å havne i deres spor, la Manchester City-playmakeren til.

Scoringen gjorde at Atlético måtte forsøke å holde på ballen i stedet for å sparke den unna ved hver anledning, men det var fortsatt City som dominerte.

Flere sjanser ble det ikke, og den første kvartfinalekampen ebbet ut til 1-0. Atlético blir nødt til å ta flere sjanser i returen.

Før scoringen var det en slitekamp for City mot Diego Simeones godt organiserte Atlético-lag. Hjemmelaget hadde ballen mesteparten av tiden, men skapte så å si ingenting mot et bortelag som deler av omgangen lå i en stram 5-5-formasjon.

Atlético Madrid fikk mer å bryne seg på da Guardiola stokket om offensivt. Rodrigo De Pauls stygge takling på Grealish og påfølgende gule kort ble et varsel på hva som var i vente. Et minutt senere ledet City 1-0.

(©NTB)

Flere nyheter: