reklame for Sheiken Bowling
Menu
Et flystunt skapte overskrifter i forbindelse med mandagens kamp. Foto: Michael Regan / AP / NTB scanpix

City lekte med Burnley – kontroversielt flystunt stjal oppmerksomheten

Manchester City lekte med Burnley i Premier League og vant 5-0 mandag, men et fly med et kontroversielt budskap skapte massiv oppstandelse.

Av NTB | 22.06.2020 23:04:13

Sport: Kampen for å bekjempe rasisme i idretten har fått stor oppmerksomhet også i Premier League den siste tiden. Mandag gikk begge lags spillere ned på kne før kampstart for å markere sin støtte, samtidig som draktene var påført et «Black Lives Matter»-merke.

Ikke lenge etter antirasisme-markeringen kunne et småfly sees over arenaen i Manchester. Bak hang et banner med påskriften «White Lives Matter Burnley». Det skapte raskt reaksjoner, og allerede i pausen rykket Burnley ut på egne nettsider med en skarp fordømmelse av flystuntet.

«Burnley Football Club fordømmer på det sterkeste handlingene til de som er ansvarlige for flyet og det støtende banneret som fløy over The Etihad Stadium mandag kveld. Vi ønsker å gjøre det klart at de som står bak ikke er velkomne på Turf Moor», skrev klubben.

– Jeg er skamfull og flau over at en liten gruppe av våre supportere bestemte seg for å gjøre noe sånt. Det er flaut å se sånt. Det er overhodet ikke dette vi står for i det hele tatt, og de har ikke skjønt hva vi vil oppnå å gjøre. Slike mennesker må forstå at vi er i det 21. århundret og skaffe seg kunnskap som oss andre, sa Burnley-profilen Ben Mee til Sky Sports.

Han var tydelig opprørt. Samtidig opplyste han at klubben i forkant av kampen hadde fått nyss om stuntet.

– Klubben prøvde å stanse det, sa Mee.

På banen var Manchester City i egen klasse mandag. Mannskapet til Pep Guardiola gjorde kvelden til et lite mareritt for gjestene.

Unggutten Phil Foden scoret da City restartet sin sesong med 3-0-seier over Arsenal i forrige uke, og mandag åpnet samme mann scoringsballet midtveis i første omgang. Den harde skuddet fra distanse føk inn i nettet under gjestenes keeper Nick Pope.

Det ble starten på et målshow som fortsatte med to scoringer av Riyad Mahrez rett før pause.

– Jeg prøver å gjøre det beste jeg kan for laget og gripe de sjansene jeg får. Nå er jeg i god form, og jeg håper å fortsette på samme måte, sa Foden i et intervju vist på TV 2 etter kampen.

Manchester City har fyrt på samtlige sylindere etter koronapausen, men det er etter alle solemerker for sent med tanke på ligagullet. Liverpool har 20 poengs ledelse på tabelltoppen når åtte ligarunder gjenstår.

Burnley er på sin side nummer elleve i Premier League. Trøsten for mannskapet til Sean Dyche etter mandagens ydmykelse er at avstanden ned til lagene i nedrykksstriden er betydelig.

Skåret i gleden for City var at måltyven Sergio Agüero måtte forlate banen med skade.

Videre ble det understreket at budskapet ikke på noen måte reflekterer det Burnley står for. Klubben opplyser at den jobber sammen med myndighetene for å avdekke hvem som står bak. De ansvarlige vil bli utestengt fra klubbens kamper på livstid.

I annen omgang satte David Silva inn 4–0 etter strålende angrepsspill signert hjemmelaget, før Burnley-forsvaret igjen ble statister da Phil Foden ble tomålsscorer.

(©NTB)

Flere nyheter: