Menu
Blomster og lys på stedet der Said Bassam Chataya ble knivdrept i et masseslagsmål i Bergen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Circle K-drapet: 22-åring dømt til 11,5 års fengsel for drap på fetteren

En 22-årig mann er dømt til fengsel i elleve og et halvt år for å ha drept sin fetter Said Bassam Chataya (28) ved Danmarks plass i Bergen i fjor.

Av NTB | 14.02.2020 13:31:29

Kriminalitet og rettsvesen: Da rettssaken startet i Bergen tingrett 24. januar, erkjente 22-åringen straffskyld for drapet. Dommen er i tråd med påstanden fra aktor, statsadvokat Ellen Cathrine Greve.

Drapet skjedde utenfor Circle K-stasjonen ved Danmarks plass i Bergen kvelden 15. februar i fjor. Under et masseslagsmål ved bensinstasjonen knivstakk 22-åringen fetteren sin flere ganger i overkroppen. Et vitne som var på bensinstasjonen for å fylle luft i dekkene på bilen sin, ringte etter ambulanse da han forsto hvor alvorlig situasjonen var.

Politiet var første nødetat på stedet. De besluttet å kjøre den 28 år gamle knivstukne fetteren til akuttmottaket ved Haukeland sykehus. Rundt en time etter hendelsen døde han av skadene han hadde blitt påført.

Til sammen tolv personer ble pågrepet og siktet for ulike straffbare forhold i forbindelse med drapet, men kun fetteren stilles for retten, tiltalt for å ha utført selve drapet.

Said Bassam Chataya var aktiv i hiphop-miljøet under navnet «araber1». Det siste året før han ble drept spilte han flere konserter i norske byer.

Flere nyheter: