Menu
Kylian Mbappé og de andre superstjernene i PSG får Christoph Galtier som ny hovedtrener. Foto: Thibault Camus / AP / NTB

Christophe Galtier ny PSG-trener

Franske Christophe Galtier (55) er ansatt som ny hovedtrener for Paris Saint-Germain og tar med det over jobben til Mauricio Pochettino.

Av NTB | 05.07.2022 14:16:12

Sport: Den franske hovedstadsklubben bekreftet at Galtier er ny manager på en pressekonferanse tirsdag. Det skjedde kort tid etter at det ble klart at argentinske Pochettino forlot managerstolen.

I den franske hovedstaden venter en spillertropp bestående av blant andre Lionel Messi, Kylian Mbappé, Neymar, Sergio Ramos og Marco Verratti.

– Det er med stor glede og stolthet jeg tar på meg rollen som PSG-manager. Jeg forstår ansvaret jeg har for denne ekstraordinære troppen, og jeg ser fram til å jobbe med alle disse veldig talentfulle spillerne, sier Galtier.

I 2020/21-sesongen ledet franskmannen Galtier Lille til deres første seriemesterskap på ti år, men valgte noe overraskende å gi seg som trener to dager etter at tittelen var sikret.

Sist sesong var Galtier hovedtrener for franske Nice, og 55-åringen ledet laget til en femteplass i serien. I cupen tok han laget til finalen, der de måtte se seg slått av Nantes.

Nå går han løs på sin foreløpig fjerde jobb som klubbtrener, for et PSG som er på jakt etter sitt første mesterligatrofé kommende sesong.

Under Pochettino vant PSG ligaen med hele 15 poeng ned til Marseille på 2.-plass, men exiten i åttedelsfinalen i mesterligaen mot Real Madrid førte til slutt til at PSG ønsket å erstatte argentineren.

(©NTB)

Flere nyheter: