Menu
Vetle Sjåstad Christiansen vant fellesstarten i Otepää lørdag. Foto: Roman Koksarov / AP / NTB

Christiansen triumferte i Otepäa – første pallplass for Bakken

Vetle Sjåstad Christiansen tok sin andre verdenscuptriumf for sesongen da han vant fellesstarten i skiskyting i Estland lørdag. Sivert Guttorm Bakken ble treer.

Av NTB | 12.03.2022 13:55:14

Sport: På tredje skyting var det kun Christiansen som fylte av de norske, og han gikk ut i tet sammen med den franske duoen Emilien Jacquelin og Antoine Guigonnat.

Christiansen skaffet seg en liten luke inn til siste skyting, og med fullt hus kunne han kontrollere inn seieren. Den var hans første på fellesstart i karrieren, og for første gang traff han på 20 av 20 skudd i disiplinen. Christiansen vant også jaktstarten i Östersund i desember.

Frankrike-stjernen Quentin Fillon Maillet tok hjem verdenscuptittelen med andreplass lørdag, mens Bakken kunne juble for sin første individuelle pallplass i verdenscupen.

– Det var deilig. Jeg har tenkt litt på det, og jeg har hatt lyst på den pallplassen selv om jeg har forsøkt å tenke konstruktivt. Jeg føler jeg hadde kontroll på dem som var rundt meg, og jeg turte å ta ett sekund ekstra på skytingen, sa Bakken til NRK.

På tredje skyting bommet Bakken og Andersen en gang hver seg, men førstnevnte leverte sterkt i sporet og hentet inn en del av det tapte.

Fullt hus på siste skyting gjorde at Bakken kunne avgjøre duellen mot Guigonnat.

Tre bom på de to første skytingene ga et tøft utgangspunkt. Han endte til slutt på 10.-plass, 1.01 minutter bak Christiansen.

Tarjei Bø har slitt med sykdom den siste tiden og havnet et stykke bak med én bom. Han slet tydelig i sporet og var i mål 1.14 bak Christiansen på 13.-plass.

Bakken gikk ut i tet etter den første skytingen, mens også Filip Fjeld Andersen og Christiansen fylte. På den andre skytingen gjentok den norske trioen bedriften, og igjen gikk Bakken ut i tet med Christiansen rett bak seg.

Sturla Holm Lægreid gikk en god sprint for torsdag der han havnet på andreplass. Han var imidlertid hektet av allerede etter to skytinger på fellesstarten.

(©NTB)

Flere nyheter: