Menu
Vetle Sjåstad Christiansen hadde en tung dag på standplass i parstafetten sammen med Ida Lien. Det ble en svak 20.-plass. Foto: Geir Olsen / NTB

Christiansen og Lien skuffet på parstafetten med 16.-plass – Russland vant

Vetle Sjåstad Christiansen og Ida Lien hadde en dårlig dag på standplass og endte helt nede på 16.-plass på parstafetten i skiskyting i Oberhof.

Av NTB | 08.01.2022 15:47:09

Sport: Russland med Anton Babikov og Kristina Reztsova var favoritter i konkurransen, og det med god grunn. De to unge russerne knuste all motstand og var til slutt 41,5 sekunder foran toer Østerrike med Simon Eder og Lisa Theresa Hauser. Ukraina ble nummer tre.

For den norske duoen åpnet det lovende. Christiansen satte fart ut fra start og var rask og feilfri på første liggende. Han var også uten feil på stående skyting. Bare tyske Erik Lesser var bedre, og Ida Lien gikk ut 1,1 bak Franziska Hildebrand.

Lien startet også bra og var feilfri på sin første liggendeserie. Men etter to bom og tre ekstraskudd på stående var Tyskland 15,1 sekunder foran.

Så startet også problemene for Christiansen på hans siste etappe. Det ble tre bomskudd på liggende, og etter tre ekstraskudd var avstanden opp til Tyskland på 27,2 sekunder. Etter stående skyting ble det også en strafferunde for Christiansen, og avstanden fram til Babikov var blitt på hele 41,7 sekunder.

Lien var feilfri på sin annen liggende skyting, men hadde falt til tiendeplass. Etter stående måtte hun tre ganger i strafferunden. Det norske paret fikk i alt fire strafferunder og 15 ekstraskudd.

(©NTB)