Menu
Skoleskipet Christian Radich ligger anker opp i Bunnefjorden utenfor Oslo. Skipet er i karantene fram til fredag 20. mars etter at det forlot Spania 6. mars. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Christian Radich i karantene med 65 personer om bord

Skoleskipet Christian Radich ligger i koronakarantene i Bunnefjorden utenfor Oslo med 65 personer om bord etter seilas i Spania.

Av NTB | 17.03.2020 15:16:45

Medisin og helse: 30 av dem er unge mellom 16 og 25 år fra hele landet, i tillegg til et mannskap på 25 personer om bord og ti frivillige.

Opprinnelig skulle de ta fly hjem, men det ble i stedet besluttet at de skulle seile tilbake til Norge.

– Vi endret på planene for å slippe smitteproblematikken og utnyttet turen vi har hatt siden forrige havneanløp som godkjent karantene, sier direktør Vidar Pederstad i Christian Radich til NTB.

Elleve av karantenedagene er derfor brukt på seilasen. Nå ligger skipet i Bunnefjorden, og på fredag får de om bord gå i land.

Inntrykket hans er at det går fint med dem om bord.

– Det var tungt da de skulle i land og fikk beskjed om at de måtte seile seks-sju dager til for å komme til Oslo. De har vært ute i drøye fem uker. Det er lenge, sier Pederstad.

Seilasen er en del av Christian Radichs Windjammer-program, som har som mål å hjelpe unge som faller utenfor skole og arbeidsliv, til en ny start.

– Det er et livsmestringskurs. Og det ble livsmestring på høyt nivå på denne siste delen, sier han.

(©NTB)

Flere nyheter: