Menu
Christian Eriksen overlistet sisteskanse Édouard Mendy etter 54. minutter i kampen mellom Chelsea og Brentford lørdag. Målet var danskens 52. i Premier League. Foto: Ian Walton / AP / NTB

Christian Eriksen med Brentford-mål i sjokkseier over Chelsea

Etter en sjansefattig omgang eksploderte det etter hvilen mellom Chelsea og Brentford i lørdagens London-derby. Christian Eriksen scoret i gjestenes 4-1-triumf.

Av NTB | 02.04.2022 18:04:58

Sport: Dansken sørget for 2-1 etter 54 minutter. Det var Eriksens første Premier League-scoring på 826 dager. I romjula 2019 dunket han inn et frispark for Tottenham mot Norwich.

Eriksen har vært i strålende form den siste tiden. I landslagspausen scoret han i begge kampene i comebacket for Danmark etter hjertestansen i fotball-EM i fjor sommer. Dansken ble også kåret til kampens beste spiller lørdag.

– Det har vært en spektakulær uke. Det har skjedd mye, og det har vært mange følelser i spill, spesielt på landslaget. Det er kult å komme tilbake og vinne 4-1. Det er spesielt. Jeg har vunnet her før, men for en klubb som Brentford går dette inn i historiebøkene, sa Eriksen til TV3+ etter kampslutt.

– Dette er den klart største skalpen for mange av spillerne på laget. Vi kan være utrolig stolte, og dette gir oss mye motivasjon, fortsatte han.

Dansken fikk ros fra lagkamerat Rico Henry.

– Eriksen er pur kvalitet og har vært utmerket siden han kom til klubben. Han er i storslag for øyeblikket, og vi håper det fortsetter. Dette er en stor seier for oss.

I det 60. minutt gjorde tyskeren sitt andre for dagen, da han var iskald og chippet ballen i mål bak en Édouard Mendy på halvdistanse.

– Vi mistet kontrollen. Vi var OK i første omgang og startet den andre bra. Kanskje trodde vi det allerede var gjort, og vi ble straffet på ti minutter. Etter scoringen glemte vi at vi fortsatt hadde 40 minutter å spille, sa Chelsea-trener Thomas Tuchel.

– Ingen så dette komme, tilføyde han.

Drøye fem minutter før ordinær tid satte Yoana Wissa spikeren i kista med 4-1. Dermed tok gjestene sin første seier mot Chelsea siden 1939.

Kristoffer Ajer spilte hele kampen for Brentford.

Chelsea hadde før oppgjøret fem strake seirer i Premier League. London-laget ligger på 3.-plass og er 14 poeng bak Manchester City på tabelltoppen. Brentford er på 14.-plass med elleve poeng ned til Watford under nedrykksstreken.

I neste runde venter et nytt London-derby for Brentford. Da møter de West Ham hjemme. Chelsea reiser til Southampton.

Etter en tam første omgang eksploderte det i den andre. Rett før hadde Chelsea tatt føringen ved Antonio Rüdiger med et fantomskudd fra førti meter, men bare for å se gjestene utligne nesten umiddelbart ved Vitaly Janelt.

De neste 20 minuttene bølget kampen fram og tilbake. Kai Havertz trodde han hadde redusert til 2-3, men tyskeren fikk målet annullert for offside i situasjonen i forkant.

(©NTB)

Flere nyheter: