Menu
Christian Eriksen har funnet seg ny klubb og har signert med Manchester United til sommeren 2025. Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix / NTB.

Christian Eriksen klar for Manchester United – har signert treårskontrakt

Christian Eriksen har funnet seg ny klubb og har signert med Premier League-klubben Manchester United til sommeren 2025.

Av NTB | 15.07.2022 16:10:41

Sport: Det bekrefter klubben fredag. Dansken er den andre signeringen til Manchester-klubben etter at den nederlandske backen Tyrell Malacia nylig sluttet seg til de rødkledde.

Eriksen har en imponerende spillerkarriere bak seg i klubber som Ajax, Tottenham, Inter og Brentford. 30-åringen har også over 100 kamper for det danske landslaget.

Han imponerte stort for Brentford i Premier League sist sesong etter comebacket fra hjertestansen han fikk i fotball-EM sist sommer.

Eriksen signerte for klubben i januar på en korttidskontrakt ut sesongen og har vært svært ettertraktet etter at kontrakten med London-klubben gikk ut.

Hjertestarteren gjorde det umulig for Eriksen å fortsette å spille for Inter i Serie A, som han hadde kontrakt med for et drøyt år siden. Ingen får spille med hjertestarter i den italienske toppdivisjonen.

I desember fikk Eriksen kontrakten med Inter terminert og like etter begynte Eriksen å trene med Brentford, som han etter hvert signerte for.

London-klubben vant flere kamper etter Eriksens debut mot Newcastle 5. mars.

Også i sin første hjemmekamp i Parken for Danmark etter hjertestansen, scoret Eriksen. Han sørget for 3-0 til Danmark mot Serbia tre dager etter kampen mot Nederland.

Danmark kvalifiserte seg enkelt til VM i Qatar i november og desember. Der er det ventet at Eriksen blir en viktig brikke for det danske landslaget i verdensmesterskapet.

Han fikk operert inn hjertestarter etter hjertestansen i EM-kampen på Danmarks nasjonalarena Parken, mot Finland 12. juni i fjor.

Ti dager etter returen på fotballbanen ble han tatt ut i Danmarks landslagstropp og 26. mars scoret Eriksen to minutter ut i landslagscomebacket. Det var mot Nederland i Amsterdam, på banen hvor han spilte for Ajax tidlig i karrieren.

(©NTB)