reklame for Sheiken Bowling
Menu
Christian Eriksen er klar for Brentford. Foto: Wolfgang Rattay / Pool via AP / NTB

Christian Eriksen gjør Premier League-comeback i Brentford

Christian Eriksen returnerer til Premier League og er klar for spill i Brentford. – Jeg kan knapt vente med å komme i gang, sier dansken.

Av NTB | 31.01.2022 11:05:31

Sport: London-klubben bekreftet signeringen mandag morgen på Twitter.

Søndag rapporterte Sky Sports at Eriksen hadde bestått legesjekken i klubben. De skriver at midtbanespilleren har undertegnet en kontrakt som strekker seg ut inneværende sesong.

– Vi har benyttet en utrolig mulighet til å hente en verdensklassespiller til Brentford, sier Premier League-lagets danske trener, Thomas Frank, til klubbens eget nettsted.

– Hei, alle sammen, det er Christian Eriksen. Jeg er glad for å kunne kunngjøre at jeg har signert for Brentford. Jeg kan knapt vente med å komme i gang, og forhåpentlig ser jeg dere alle veldig snart, sier Eriksen.

Dansken hadde kontrakt med Inter, men fikk ikke lenger lov til å spille i Serie A. 29-åringen måtte få operert inn en hjertestarter, og det får ikke spillere lov å delta med i den italienske toppdivisjonen.

Kontrakten hans med Inter ble dermed sagt opp i desember.

Brentford sier at prosessen med å hente Eriksen tok tid på grunn av den medisinske situasjonen, men at de er sikre på at han vil få en stor påvirkning på laget i resten av sesongen.

– Jeg forstår at mange har spørsmål om prosessen. Men for å respektere Christians medisinske konfidensialitet, vil vi ikke gå i detaljer. Brentford-fansen kan være trygg på at vi har foretatt betydelige undersøkelser for å sikre at Christian er i best mulig form, sier klubbens fotballdirektør, Phil Giles.

Eriksen har den siste tiden trent med Ajax’ ungdomslag. Han reiser til London i løpet av de neste dagene, men skal ikke trene med Brentford denne uken.

Eriksen har et uttalt mål om å spille i VM i Qatar for Danmark mot slutten av 2022. Hans landslagssjef Kasper Hjulmand er glad for nyheten om at midtbanestjernen har funnet seg en ny klubb.

– Jeg er glad for at Christian har funnet et sted der han ønsker å spille, slik at han igjen kan komme i gang med hverdagene og ta de neste skrittene. Jeg er glad på Christians og hans families vegne, sier Hjulmand til Ritzau.

Eriksen nærmer seg dermed en retur til fotballbanen etter den dramatiske episoden der midtbanespilleren fikk hjertesvikt midt i Danmarks kamp mot Finland i EM i fjor sommer.

I Premier League finnes det ingen tilsvarende regel som i Serie A. Eriksen blir samtidig den første spilleren i ligaen som spiller med en hjertestarter i brystet.

Dansken er godt kjent med ligaen etter å ha spilt for Tottenham fra 2013 til 2020. Han var blant annet med på å spille Spurs til mesterligafinale i 2019 før han senere spilte europaligafinale og vant seriegull med Inter.

(©NTB)

Flere nyheter: