reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Republikaneren Chris Christie kaller Trump-kampanjens forsøk på å endre utfallet av presidentvalget en nasjonal flause, og ber president Donald Trump erkjenne nederlaget. Christie har lenge vært en av presidentens allierte. Foto: Carolyn Kaster / AP / NTB

Chris Christie sier Trumps valgsøksmål er en nasjonal flause

Republikaneren Chris Christie beskriver president Donald Trumps forsøk på å endre utfallet av valget som en «nasjonal flause» og ber Trump erkjenne nederlaget.

Av NTB | 23.11.2020 04:08:01

Kriminalitet og rettsvesen: – For å være ærlig har måten presidentens advokater har opptrådt, vært en nasjonal flause, sa Christie til TV-kanalen ABC søndag.

Christie viser til at Trump-kampanjen ofte fremmer påstander om valgfusk «utenfor rettssalen» men at de ikke fører bevis for retten.

Kampanjen har rettet en rekke søksmål i flere vippestater, med krav om stans i opptelling eller avvising av stemmer, med mål om å endre valgutfallet.

Christie, som tidligere har vært guvernør i New Jersey, har lenge vært en av Trumps allierte og hjalp ham blant annet med forberedelser før debattene mot utfordrer Joe Biden i høst.

– Jeg har vært en av presidentens støttespillere. Jeg har stemt på ham to ganger. Men valg har konsekvenser, og vi kan ikke fortsette å late som at det skjedde noe her som ikke skjedde, sa Christie.

(©NTB)

Flere nyheter: