reklame
Menu
Chelsea valset over Crystal Palace i 2. omgang og vant 4-0 i London lørdag. Foto: AP/Kirsty Wigglesworth/NTB

Chilwell med mål og assist i seriedebuten for Chelsea

Ben Chilwell storspilte i Premier League-debuten for de blåkledde, og Jorginho var iskald fra straffemerket da Chelsea valset over Crystal Palace 4-0 lørdag.

Av NTB | 03.10.2020 16:08:18

Sport: Frank Lampard har brukt 2,7 milliarder kroner på spillerkjøp fram mot sesongstart og trengte sårt seier for å henge med lagene i øvre del av tabellen etter bare fire poeng på de tre første kampene.

Hjemmelaget slet med å bryte ned et tettpakket Palace-forsvar og gikk til pause med 0-0.

Utover i 2. omgang økte Chelsea presset, og etter litt klabb og babb sendte Chilwell hjemmelaget i føringen med en kanonkule fra fem meter.

Samme mann var involvert i 2-0-målet, da han på lekkert vis sendte ballen inn til en ragende Kurt Zouma.

Jorginho sørget for 3-0 fra straffemerket, før han fastsatte resultatet etter ny straffe mot slutten av kampen.

– I pausen snakket vi om å være litt mer kreative og ta flere sjanser. Vi kom fokusert ut til 2. omgang og scoret fire veldig gode mål, sa Chilwell til BBC etter kampen.

Chelsea klatrer dermed opp til en foreløpig 4.-plass i ligaen, mens Crystal Palace ligger på 8.-plass bare ett poeng bak.

38 minutter ut i kampen sendte Jorginho en strålende langpasning fram mot en offensiv Tammy Abraham, men spissen klarte ikke å få kontroll på ballen og Guaita fikk avverget muligheten.

Palace sto godt i forsvar og hindret de blåkledde i å ta ledelsen før pause. Men i 2. omgang våknet debutant Chilwell.

Etter litt klabb og babb i feltet falt ballen ned i beina til backen, som hamret inn sin første scoring i Chelsea-drakt fem minutter ut i omgangen.

23-åringen var nære ved å servere Kurt Zouma til 2-0 like før timen spilt, men ballen snek seg utenfor stengene. Etter 67 minutter la Chilwell inn et nytt strålende innlegg til samme mann, som denne gang fant nettmaskene.

Fire minutter senere ble Chelsea tildelt en ny straffe med samme utfall. Jorginho fastsatte resultatet på iskaldt vis.

Nyankomne Edouard Mendy gjorde heller ingen feil i Chelsea-buret, til stor skuffelse for bursdagsgutten Kepa Arrizabalaga, som måtte feire 26-års dagen sin fra benken.

Før de resterende kampene i runden spilles, ligger Frank Lampard og co. på en foreløpig 4.-plass.

– Å score fire mål er bra, men å holde nullen er perfekt for oss på vei inn til landslagspausen. Det er et tegn på gode ting i vente, sa seriedebutant Chilwell etter kampen.

Etter landslagspausen tar Chelsea imot Southampton, mens Crystal Palace møter nyopprykkede Fulham.

Havertz og Werner var involvert like etter kvarteret spilt ved en glimrende Chelsea-kontring. De to tyskerne stormet mot Palace målet, og Havertz slapp ballen akkurat tidsnok til landsmann Werner som bare fant hanskene til Vicente Guaita.

Etter 78 minutter gikk Tammy Abraham i bakken etter en duell med Tyrick Mitchell. Jorginho gjorde ingen feil fra 11 meter og satte enkelt inn 3-0.

(©NTB)

Flere nyheter: