Menu
Idrettens voldgiftsrett skal bestemme om Ecuador og Byron Castillo får spille VM-sluttspillet i Qatar. Foto: Lynne Sladky, File / AP / NTB

Chile klager Ecuadors VM-plass inn til CAS

Idrettens voldgiftsrett (CAS) skal bestemme om Ecuador fratas plassen i fotball-VM i Qatar i kjølvannet av jukseanklager. Chile og Peru vil begge ha VM-plass.

Av NTB | 27.09.2022 18:11:06

Sport: Chiles fotballforbund har lenge hevdet at Byron Castillo, som spilte for Ecuador i VM-kvalifiseringskampene mellom landene, er colombianer og ikke har rett til å representere Ecuador.

Chile ble bare nummer sju i den søramerikanske VM-kvalifiseringen, tre plasser bak Ecuador og to fra omspillsplass. Dersom motstanderne tilkjennes seier i kamper Castillo har spilt, vil Chile imidlertid sprette opp til fjerdeplass og være VM-klar.

Også Peru mener at de har rett på den siste direkteplassen til VM. De ble nummer fem i kvalifiseringen og tapte omspillet mot Australia.

Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) har tidligere avvist klagen fra Chile, og nå går saken til CAS. I en pressemelding opplyser de at en avgjørelse kan bli tatt så sent som 10. november.

Ecuador skal i utgangspunktet sparke i gang VM mot vertslandet Qatar ti dager senere.

Chile mener det finnes gode bevis mot Ecuador og Castillo. De mener Castillo ble født i Colombia i juli 1995 og ikke i Ecuador i november 1998.

(©NTB)