Menu
Nathan Chen ble overlegen OL-vinner i kunstløp for menn. Foto: Natacha Pisarenko, AP / NTB

Chen la Pyeongchang-marerittet bak seg med overlegen OL-seier

Nathan Chen var i en klasse for seg og kunne juble for overlegent OL-gull i kunstløp. 22-åringen revansjerte seg grundig for skuffelsen i Pyeongchang.

Av NTB | 10.02.2022 07:36:14

Sport: Den gang ble kortprogrammet hans en katastrofe, og med 17.-plass hjalp det ikke at han var best i friløpet. Denne gang satte den tredoble verdensmesteren poengrekord i kortprogrammet og fulgte opp med det beste friløpet også.

Da han avsluttet programmet til tonene fra Elton Johns «Rocket Man», la han hodet tilbake i lettelse og glede.

– Jeg trodde ikke at jeg noen gang ville komme så langt i min karriere. Selvsagt har jeg drømt om å være med i OL og vinne gull, men jeg visste ikke om jeg kunne gjøre det virkelig, sa Chen.

– Jeg har ikke hatt tid til å la det synke inn, men det føles fantastisk så langt.

«Kvad-kongen» landet fem firedoble hopp i friløpet, ett færre enn da han skrev kunstløphistorie i forrige OL. Han ble belønnet med tordnende applaus, og med 218,63 poeng. Ingen var i nærheten av den poengsummen.

Hanyu var tredje best i friløpet, men måtte nøye seg med 4.-plass. Han falt to ganger i friløpet, og 188,06 poeng var langt fra hans personlige rekord 212,99.

Han var tydelig nervøs før friløpet, Han prøvde å innlede med et smell, men forsøket på å bli den første som har lendet en firedobbel axel i konkurranse endte med fall.

– Det føles som alt gikk galt i dette OL, men jeg gjorde mitt beste, sa Hanyu.

– Jeg så på ham da jeg var liten og drømte ikke engang om at jeg skulle få konkurrere mot ham. Det har vært en stor ære å gjøre det, og i mine øyne er han den største kunstløperen noensinne, sa amerikaneren om den 27-årige japaneren.

De tre beste i kortprogrammet tok også medaljene til slutt, i samme rekkefølge. Kagiyama var nest best i friløpet med 201,93 poeng, men totalt endte han over 32 poeng bak Chen.

Uno var bare femte best i friløpet, men det holdt til bronse likevel.

Tittelforsvarer Yuzuru Hanyu var ute etter sin tredje strake OL-tittel, men han spolerte sine sjanser med 8.-plass i kortprogrammet. To japanske landsmenn skjøv ham ut av pallen i Beijing. 18-årige Yuma Kagiyama tok sølv og Shoma Uno bronse.

Chen sa at det har vært en ære å konkurrere mot Hanyu.

(©NTB)

Flere nyheter: