Menu
Chelsea-målvakt Edouard Mendy redder enkelt straffesparket fra Sergio Agüero. Foto: Shaun Botterill / AP / NTB

Chelsea utsatte Citys gullfest etter Agüeros straffeflause

På stillingen 1-0 til Manchester City bommet Sergio Agüero på en «panenkastraffe». Etter pause snudde Chelsea til 2-1-seier og satte Citys seriegull på vent.

Av NTB | 08.05.2021 20:39:38

Sport: Hakim Ziyechs utligning ga 1-1, og på overtid sørget Marcos Alonso for 2-1 til de mørkeblå.

Manchester City er 13 poeng foran Manchester United, som har fem kamper igjen å spille. Raheem Sterling sendte City i føringen, og minuttet etter misbrukte Agüero sin mulighet på straffespark ved å vippe ballen midt i mål. Chelsea-keeper Édouard Mendy sto og ventet.

– Denne er vanskelig å svelge. Vi hadde sjanser til å sikre seieren, men gjorde det ikke og ble straffet. Så enkelt er det, sa Sterling til Sky Sports.

Begge lag gjorde store endringer i førsteelleveren. Mange av de 22 spillerne som startet lørdag kveld, er nok ikke på banen når mesterligafinalen spilles mellom klubbene 29. mai.

– For hvert minutt fikk vi mer selvtillit og kvalitet. Vi ble bedre og bedre. Det var en tøff kamp. Da vi fikk utligningen, stoppet vi ikke å angripe. Vinnermålet var en stor gevinst, sa Chelsea-sjef Thomas Tuchel til BBC.

City-manager Pep Guardiola kastet innpå både Phil Foden og Ilkay Gündogan med 20 minutter igjen, men uten at det hjalp.

For Chelseas del blir serieinnspurten viktig med tanke på beholde topp-fire-plasseringen som gir Champions League-spill om de ikke lykkes i finalen. For øyeblikket er de blåkledde på 3.-plass, seks poeng foran West Ham på 5.-plass med én kamp mindre spilt.

Gabriel Jesus kom seg fri og spilte Sergio Agüero fri foran mål. Spissen fikk en dårlig første berøring, og da var Sterling på plass og puttet ballen i mål. I samme situasjon ble midtstopper Andreas Christensen skadd og måtte byttes ut.

– Han ble skadd for noen uker siden med samme skade. Jeg håper ikke det er for ille, og at vi får ham tilbake. Det vil være kritisk (om han blir lenge borte), sa Tuchel.

Få sekunder etter 1-0-målet gikk Jesus i bakken i duell med 19 år gamle Billy Gilmour. Agüero fikk muligheten, men prøvde seg på det som ble en totalt mislykket panenka-variant da han chippet ballen rolig midt i mål. Mendy brukte tid på å velge side og rakk å reise seg opp og redde komfortabelt.

Agüero er fem mål unna Andy Cole (187), som er på tredjeplass på toppscorertittelen i Premier League-historien. Argentineren er inne i sin siste sesong i Manchester City,

Chelsea tok mer over selv etter at Foden og Gündogan var på banen. Timo Werner var centimeter unna å skli inn ledelsen, og ti minutter før slutt trodde han at han hadde fikset ledelse. Han satte inn 2-1 alene med keeper, men ble avvinket for offside.

Like etter gjorde innbytter Callum Hudson-Odoi det samme, men etter en VAR-sjekk ble det også korrekt annullert.

Sterling gikk i bakken to minutter før slutt i duell med Kurt Zouma og ropte på straffespark, men dommer Anthony Taylor vinket spillet videre. Like etter avgjorde Alonso kampen.

– Jeg trodde VAR var der for å hjelpe. Jeg fikk ikke skutt fordi han satte kneet i låret mitt. Jeg skjønner ikke hvordan det ikke ble sett på ordentlig, sa Sterling.

Neste mulighet for City til å sikre seriegullet på egen hånd blir borte mot Newcastle 14. mai. Chelsea tar imot Arsenal to dager tidligere.

City kom best i gang, men slet med å sette Mendy på noen ordentlig prøver. Resten av omgangen gikk relativt bedagelig for seg fram til minuttet før pause.

Etter hvilen gikk det igjen rolig for seg i innledningen av omgangen. Slik var det helt til Ziyech fikk muligheten. Han fikk raskt kontroll på en pasning fra kaptein César Azpilicueta og klinket inn 1-1 fra omkring 16 meter.

(©NTB)