Menu
Todd Boehly er blant kjøperne av Chelsea. Foto: Alastair Grant / AP / NTB

Chelsea-salget i boks

Premier League-klubben Chelsea opplyser at det fredag kveld ble enighet om de siste detaljene som gjør at klubben selges til Todd Boehly og Clearlake Capital.

Av NTB | 28.05.2022 10:30:57

Økonomi og næringsliv: Boehlys konsortium fikk tilslaget etter at tre budgivere var med i siste runde av budprosessen. Den russiske oligarken Roman Abramovitsj, Chelsea-eier siden 2003, ble tvunget til å selge klubben som følge av sanksjoner fra britiske myndigheter på grunn av krigen i Ukraina.

Chelsea opplyser på sitt nettsted at det er ventet at salget til Boehly-gruppen gjennomføres mandag. Kjøpssummen ligger angivelig på 4 milliarder pund, som tilsvarer nærmere 50 milliarder kroner.

– Chelsea kan bekrefte at en endelig og definitiv enighet ble inngått i går kveld om å selge klubben til Todd Boehly-/Clearlake Capital-konsortiet, skriver klubben.

Forretningsmannen Boehly er fra før medeier i baseballklubben Los Angeles Dodgers. Mark Walter, en av de øvrige Dodgers-eierne, er også i kjøpergruppen. Det samme er den sveitsiske milliardæren Hansjörg Wyss, investeringsfirmaet Clearlake Capital og den britiske advokaten Jonathan Goldstein.

(©NTB)

Flere nyheter: