Menu
Todd Boehly er blant kjøperne av Chelsea. Foto: Alastair Grant / AP / NTB

Chelsea-salget i boks: – Det har vært en ære

Roman Abramovitsj tok lørdag farvel som eier for fotballklubben Chelsea. Framover skal amerikanske Todd Boehly og Clearlake Capital ha styringen.

Av NTB | 28.05.2022 13:31:01

Økonomi og næringsliv: Boehlys konsortium fikk tilslaget etter at tre budgivere var med i siste runde av budprosessen. Den russiske oligarken Abramovitsj, Chelsea-eier siden 2003, ble tvunget til å selge klubben som følge av sanksjoner fra britiske myndigheter på grunn av krigen i Ukraina.

Chelsea opplyser på sitt nettsted at det er ventet at salget til Boehly-gruppen gjennomføres mandag. Kjøpssummen ligger angivelig på 4 milliarder pund, som tilsvarer nærmere 50 milliarder kroner.

– Chelsea kan bekrefte at en endelig og definitiv enighet ble inngått i går kveld om å selge klubben til Todd Boehly-/Clearlake Capital-konsortiet, skriver klubben.

– Det kommer mye ansvar med å være Chelsea-eier. Siden jeg kom til klubben for nær 20 år siden, har jeg sett med mine egne øyne hva denne klubben kan oppnå. Mitt mål har vært å forsikre at den neste eieren vil fortette utviklingen av klubben, som blant annet akademiet, sier Abramovitsj.

– Det har vært en ære å være en del av denne klubben, og jeg vil takke alle som jobber og har jobbet i klubben, samt alle supporterne. Jeg er stolt av den suksessen vi har oppnådd sammen. Takk, avslutter han.

Det samme er den sveitsiske milliardæren Hansjörg Wyss, investeringsfirmaet Clearlake Capital og den britiske advokaten Jonathan Goldstein.

Tidligere i uken ble det klart britiske og portugisiske myndigheter godkjente salget. Det skal kun gjenstå formaliteter før oppkjøpet er offisielt.

I en uttalelse på klubbens nettsted beskriver Abramovitsj det som «en ære» å lede klubben gjennom noen av dens mest suksessfulle år.

Forretningsmannen Boehly er fra før medeier i baseballklubben Los Angeles Dodgers. Mark Walter, en av de øvrige Dodgers-eierne, er også i kjøpergruppen.

(©NTB)