Menu
Guro Reiten spilte hele kampen da Chelsea slo Juventus onsdag. Foto: Björn Larsson Rosvall / TT / NTB

Chelsea og Reiten slo Juventus i mesterligaen

Chelsea stakk av med en meget viktig borteseier mot Juventus i gruppespillet i mesterligaen onsdag. 2-1-seieren var den første i årets mesterliga for Chelsea.

Av NTB | 13.10.2021 23:07:57

Sport: Etter 3-3 mot Wolfsburg i første kamp, var det svært viktig for Chelsea å ta poeng borte mot Juventus. De endte med å ta med seg alle tre i sin første seier i årets mesterliga.

Guro Reiten startet kampen for Chelsea, og var frisk på sin venstre flanke i oppgjøret. Maren Mjelde, som nylig er tilbake fra langtidsskade, ble sittende på benken for Chelsea.

Chelsea styrte kampen fra start borte mot Juventus, og fikk etter mange store sjanser endelig uttelling da Erin Cuthbert gled gjennom forsvaret og satte inn ledermålet etter en halvtime.

Cuthbert fikk stor fart med ballen i beina, og da hun kom inn i straffefeltet var det ingen Juventus-spillere som ville risikere å lage straffespark. Dermed spaserte hun inn til fem meter før hun sendte ballen kontrollert i hjørnet.

Deretter var det en lang stillingskrig før Chelsea på ny gikk opp i ledelsen etter 70 minutter. Sam Kerr fikk avslutningen sin blokkert, før Pernille Harder dukket opp på returen og satte den i mål fra kloss hold til 2-1.

Det var Harders andre scoring på like mange kamper. Hun reddet ett poeng med sin scoring på overtid mot Wolfsburg sist.

I neste kamp møter Chelsea tabelljumbo Servette borte, mens Juventus møter Wolfsburg.

Drøye fem minutter senere kom imidlertid utligningen. Lisa Boattin prikket et innlegg perfekt på foten til Barbara Bonansea som satte ballen i mål langs bakken. Chelsea-keeper Ann-Katrin Berger hadde ingen mulighet til å holde ballen ute av nettet.

Juventus fikk en enorm sjanse til utligning mot slutten, men de klarte ikke omsette den i mål. Dermed endte det 2-1 og med det gikk London-laget forbi Juventus på tabellen, og har nå fire poeng sammen med Wolfsburg.

(©NTB)

Flere nyheter: