Menu
Chelseas Romelu Lukaku scoret 2-2-målet mot Zenit i mesterligaen onsdag. Foto: Dmitrij Lovetskij / AP / NTB

Chelsea mistet gruppeseieren på overtid

Chelsea rotet vekk seieren og ble holdt til 3-3 borte mot Zenit onsdag. Dermed tok Juventus seg forbi og vant mesterligaens gruppe H etter 1-0 over Malmö.

Av NTB | 08.12.2021 21:01:51

Sport: Spenningen handlet om hvem av regjerende mester Chelsea og Juventus som kom til å bli gruppevinner og få fordel i trekningen av åttedelsfinalene.

Timo Werner bidro med to mål og én assist, men det holdt ikke til borteseier i Russland. Tyskeren gjorde både 1-0 og 3-2, og han var nest sist på Romelu Lukakus utligning til 2-2.

Claudinho og Sardar Azmoun scoret Zenit St. Petersburgs mål før pause. Magomed Ozdojev ødela for Chelsea fire minutter ut i ekstratiden med en suser.

Chelsea-manager Thomas Tuchel har hatt en del å stri med de siste par ukene. Laget har både hatt koronasmitte og et par sure poengtap i Premier League.

Siden 4-0-seieren over Juventus er det blitt uavgjort mot Manchester United, knepen seier 2-1 over Watford og 2-3-tap for byrival West Ham.

Etter snaue to minutter gjorde Werner 1-0 da han sto på rett sted på en corner. Chelsea syntes å ha kontroll, men etter 38 minutter utlignet Claudinho ved å heade ballen i mål. Fire minutter senere ble Sardar Azmoun spilt igjennom Chelsea-forsvaret av Malcom, og han scoret sikkert alene med Kepa.

Etter en drøy time vartet Chelsea opp med et mønsterangrep. Werner kombinerte flott med Lukaku, som gjorde 2-2 i et åpent mål.

Fem minutter før slutt var Werner frampå og scoret sitt fjerde mål i mesterligaen for sesongen. Han ble spilt fri inne i feltet, men det skulle ikke holde for Chelsea.

Svenske Malmö kjempet tappert i Torino, men Juventus ble for tøffe og vant 1-0 etter mål fra Moise Kean. Spissen stupheadet inn en ball fra Federico Bernardeschi etter 18 minutter.

Jo Inge Berget spilte hele kampen for Malmö, som endte sist i pulja med ett poeng.

Juventus ble gruppevinner med 15 poeng mot Chelseas 13.

Tuchel valgte å sette inn målvakten Kepa Arrizabalaga framfor Edouard Mendy etter sistnevntes tabber mot West Ham. Framme var det Werner og Lukaku som ble foretrukket.

20 minutter før slutt sto Kepa for en av kampens større prestasjoner. Målvakten klarte å refleksredde en heading fra Azmoun fra kort hold.

(©NTB)

Flere nyheter: