Menu
Edouard Mendy var høyt og lavt i oppgjøret mot Leeds. Målvakten sto en god kamp. Foto: Lee Smith / Pool via AP / NTB

Chelsea med skuffende poengtap – fortsatt ubeseiret under Tuchel

Chelsea greide bare 0-0 borte mot Leeds lørdag. Resultatet gir lagene bak på tabellen forsterket tro på Champions League-spill neste sesong.

Av NTB | 13.03.2021 15:38:16

Sport: Elland Road er ingen enkel bortebane, men Chelsea kom dit med håp om å ta nok en ligaseier. I stedet ble det bare med det ene poenget.

Det er godt nytt for lag som West Ham, Everton og Tottenham. Alle tre har to kamper færre spilt enn Chelsea og sikter seg inn på fjerdeplassen London-laget ligger på.

Før kvarteret var unnagjort hadde to baller vært i metallet. Først skjøt Luke Ayling via Diego Llorente i egen 16-meter slik at ballen traff tverrliggeren og i hanskene til Illan Meslier.

Fem minutter senere prøvde Taylor Jenkings å plassere ballen i lengste kryss. Edouard Mendy fikk en finger eller to på skuddet og kunne se ballen gå i tverrliggeren og ut.

Likevel sto det 0-0 til pause. Chelsea hadde vært det beste laget de første 45 minuttene.

Like etter var det Raphinha som kunne scoret. Han fikk vendt opp på en femøring på seks-sju meter, men ble stoppet av en god enhåndsparade av Mendy.

Rodrigo fikk så sjansen på hodet etter en corner med ti minutter igjen, men Mendy var igjen på alerten og reddet.

Fasit siden 26. januar, da Tuchel ble hentet inn, er seks seirer og fire uavgjorte på ti ligakamper. Kun Manchester City har vært bedre i Premier League den perioden.

I tillegg er de blåkledde fra London klare for FA-cupens kvartfinale, samt at de har en 1-0-ledelse foran returoppgjøret mot Atlético Madrid i mesterligaens åttedelsfinale.

Kai Havertz fikk en eventyrlig mulighet til å sende gjestene i ledelsen etter 48 minutter. Tyskeren fikk tid og rom til å fyre fra fem-seks meter, men Meslier vartet opp med en kjemperedning.

Til tross for et skuffende poengtap er Chelsea fortsatt ubeseiret under Thomas Tuchel. London-laget har tatt 22 av 30 mulige poeng i Premier League siden tyskerne ble ansatt. Med én kamp mer spilt har de blåkledde to poeng opp til Leicester og tre opp til Manchester United.

(©NTB)

Flere nyheter: