Menu
Chelseas Olivier Giroud sendte Chelsea i ledelsen like før pause. Foto: Adam Davy, Pool / AP / NTB scanpix

Chelsea med luke til Manchester United og Leicester etter seier over Tetteys Norwich

Et overtidsmål i første omgang av Olivier Giroud ble det eneste som skilte Chelsea og Alexander Tetteys Norwich i Premier League tirsdag. London-laget vant 1-0.

Av NTB | 14.07.2020 23:17:51

Sport: Chelsea er dermed tilbake på vinnersporet etter å ha fått stryk med 0-3 mot Sheffield United lørdag. Seieren tirsdag sikrer Frank Lampard og co. tre meget viktige poeng i kampen om plass i mesterligaen neste sesong.

Med en kamp mer spilt har Chelsea fire poeng ned til jaktene Manchester United og Leicester City. De blåkledde fra London har igjen to kamper, mens Leicester og United har tre.

Poengene ble sikret uten at de blåkledde imponerte særlig. Frank Lampards menn styrte kampen hele veien, men slet med å komme til de store sjansene.

Franske Olivier Giroud klarte derimot å sende Chelsea i ledelsen før pause med et hodestøt. Dermed gikk Norwich på sesongens 25. tap i det som var Alexander Tetteys 100. Premier League-kamp for klubben.

Chelsea hadde god kontroll også i andre omgang.

Kvarteret før slutt var Pulisic nær ved å doble hjemmelagets ledelse. Denne gangen var det Giroud som sendte ballen til amerikaneren inne i feltet. Pulisic sitt skuddforsøk ble derimot reddet av Norwich-keeper Tim Krul.

Etter dette var Chelsea frampå flere ganger, men klarte aldri å sette ballen i nettmaskene. Dermed endte det 1-0.

I tillegg til å lede med minimum ett poeng etter runden er ferdigspilt har Chelsea også en annen fordel i kampen om de to ledige plassene topp 4 i Premier League. United og Leicester skal nemlig møtes i siste kamp. Dermed vil Chelsea uansett klare seg med fire poeng på de to siste kampene.

Trondheimeren skrev i februar under på en ny ettårskontrakt for Norwich, men fortalte Dagbladet i mars at han gir seg som fotballspiller etter neste sesong.

Norwich har igjen hjemmekamp mot Burnley 18. juli og bortekamp mot Manchester City før de må ta turen ned til mesterskapsserien neste sesong. Det ble klart sist helg.

1. omgang på Stamford Bridge inneholdt ikke de store høydepunktene, men Chelsea var etter hvert frampå flere ganger. Mål ble det derimot ikke før Olivier Giroud sendte hjemmelaget i ledelsen på overtid i første omgang. Fra fire meters hold stanget han inn et godt slått innlegg fra Christian Pulisic.

Chelsea har et tøft program foran seg. Søndag møter de Manchester United om finaleplass i FA-cupen. Så står Liverpool og et europajaktene Wolverhampton for tur før mesterligaplassene skal fordeles 26. juli.

Tirsdagens kamp på Stamford Bridge var Alexander Tetteys hundrede i Premier League, fordelt på fire sesonger siden han kom til Norwich sommeren 2012. Tettey ble byttet ut etter 78 minutter.

(©NTB)

Flere nyheter: