Menu
Chelsea-manager Thomas Tuchel raste etter kampen mot Tottenham. Foto: Ian Walton / AP / NTB

Chelsea-manager Tuchel i mer trøbbel – anklages for nytt disiplinærbrudd

Det engelske fotballforbundet anklager Chelsea-manager Thomas Tuchel for å ha trukket dommerens integritet i tvil etter London-derbyet mot Tottenham-nylig.

Av NTB | 22.08.2022 18:20:44

Sport: Mandag opplyser forbundet at Tuchel nå må svare for nye anklager tilknyttet kampen som av mange vil bli husket for bråket mellom tyskeren og Tottenham-sjef Antonio Conte.

Det er uttalelser Chelsea-manageren ga på pressekonferansen etter kampen som nå kan føre til ytterligere straff. Tuchel er allerede ilagt en kamps karantene og en bot for krangelen med Conte.

På pressekonferansen rettet Tuchel skarp kritikk mot både dommer Anthony Taylor og VAR-dommer Mike Dean. Han var særlig oppbrakt over et par avgjørelser, som ikke ble omgjort av Dean.

Spesielt ergret Tuchel seg over at Tottenhams Cristian Romero ikke fikk rødt kort for å ha dratt Chelseas Marc Cucurella etter håret på tampen av kampen. Kort tid etterpå utlignet Tottenham og reddet ett poeng.

På spørsmål om Taylor ikke burde dømme Chelsea igjen, svarte tyskeren:

– Kanskje det hadde vært best. Men ærlig talt, vi har også VAR for å hjelpe til med å ta den riktige avgjørelsen. Siden når kan spillere bli dratt i håret? Hvis han ikke ser det, klandrer jeg ham ikke. Jeg så det ikke.

– Men vi har folk i VAR som sjekker dette. Da ser du det, og hvordan kan dette ikke være frispark og rødt kort? Dette har ikke engang med dommeren å gjøre. Hvis han ikke ser noe, er det derfor vi har folk til å sjekke om det er en avgjørende feil på gang, fortsatte han.

Nå risikerer Tuchel å bli straffet for uttalelsene. Han har frist til kommende torsdag med å gi et tilsvar på anklagene.

Tuchel måtte ikke sone karantenen han er ilagt i helgens kamp mot Leeds. Det skal han først gjøre når forbundets begrunnelse for straffen er mottatt skriftlig.

Chelsea fikk seg en sportslig nesestyver søndag da Leeds vant 3–0 på hjemmebane. Fire poeng på de tre første kampene er fasiten for London-klubben som i sommer fikk nye eiere.

Også Tottenham-manager Antonio Conte ble bøtelagt etter managerbråket i annen serierunde. Han unnslapp imidlertid karantene.

– Det er ikke bare spillerne (som har trøbbel med Taylor). Du kjenner spillerne, de vet hva som foregår når de er på banen. Det vet det, sa Tuchel etter kampen.

VAR-dommer Mike Dean har i etterkant av kampen innrømmet å ha tatt feil i situasjonen der Cucurella ble lugget av Romero.

(©NTB)

Flere nyheter: