Menu
Timo Werner ble matchvinner for Chelsea i nabooppgjøret mot West Ham i London lørdag, Foto: Andy Rain/Pool via AP / NTB

Chelsea koblet grepet i Champions Leauge-racet

Chelsea trygget den viktige fjerdeplassen i Premier League etter å ha slått byrival og tabellnabo West Ham 1-0 på bortebane. Timo Werner ble matchvinner.

Av NTB | 24.04.2021 20:34:15

Sport: Det var like før pause at Werner avsluttet et godt Chelsea-angrep. Han sto perfekt inne i feltet og satte pasningen fra Ben Chilwell sikkert i mål. Det var hans første ligamål siden 15. februar.

Den hardt kritiserte tyskeren har stått for seks PL-mål denne sesongen.

Med seieren har Chelsea 58 poeng, mens tabellfemmer West Ham blir værende på 55.

Etter å ha havnet under måtte West Ham satse mer offensivt. Det er ofte vanskelig mot Chelsea. Det ble heller ikke bedre da laget måtte avslutte kampen de siste ti minuttene med en mann mindre på banen.

Fabián Balbuena pådro seg rødt kort først etter at dommeren hadde studert bilder på VAR-skjermen. Situasjonen virket som et rent uhell da spilleren fra Paraguay hadde skutt vekk ballen. Beinet hans havnet rett i leggen på Chilwell.

Werner var ved å sette sitt annet mål etter 56 minutter. Han var framme på en retur da Lukasz Fabianski mesterlig reddet en knallperle fra Mason Mount.

I en ellers kjedelig og lite velspilt 1. omgang var det lille av spenning om det var hands på Chelsea-kaptein César Azpilicueta eller ikke etter Tomas Souceks avslutning. VAR fant ut det ikke var hands, og dermed ble det dømt corner.

Jesse Lingard har scoret ni mål på sine ti kamper for West Ham. Til tross for en del gode forsøk måtte han gå målløs av banen denne gangen.

(©NTB)