Menu
Mason Mount og Timo Werner var i scoringshumør for Chelsea borte mot Southampton. Foto: Frank Augstein / AP / NTB

Chelsea holdt lekestue med Southampton

Chelsea scoret fire mål på 23 minutter og knuste Southampton 6-0 på bortebane i Premier League.

Av NTB | 09.04.2022 18:04:33

Sport: Det ble en solid oppreisning for London-laget etter nederlaget mot Real Madrid (1-3) i Champions League i midtuken.

– Det var en veldig god forestilling og en velfortjent seier. Det er et tøft stadion å komme til, men vi fikk det til å se enkelt ut, sa manager Thomas Tuchel.

Chelsea fyrte på alle sylindre og skapte store sjanser fra start av. Timo Werner hadde truffet metallet to ganger før Marcos Alonso sendte gjestene i føringen etter sju minutter.

Mason Mount doblet ledelsen etter kvarteret, mens Werner omsider traff blink da han rundet keeper Fraser Forster og trillet inn 3-0 seks minutter senere.

Ytterligere ni minutter senere traff Werner stangen igjen, men denne gangen styrte Kai Havertz returen i mål.

Kort etter sidebytte var imidlertid Werner og Chelsea på farten igjen. Forster fikk slått unna en lobb fra N’Golo Kanté, men Werner var på returen og gjorde 5-0.

I det 54. minuttet sto Chelsea-spillerne i kø for å sette omsette Alonsos innlegg i scoring. Southampton viste elendig forsvarsspill, og Mount ble tomålsscorer da han bredsidet inn 6-0 ved bakre stolpe.

– Det føles ikke bra. Vi slapp inn enkle mål som ble veldig kostbare. De var skikkelig på i dag, og det var ikke vi. Det var bare en sånn dag, sa Saints-spissen Che Adams.

Chelsea tar med seg en god følelse inn i returkampen mot Real Madrid kommende tirsdag, men det blir uansett meget vrient å skulle ta igjen spanjolenes 3-1-forsprang på bortebane.

– Det gir oss selvtillit at vi er tilbake på vinnersporet. Jeg har sagt før at hver kamp er som en finale, og det startet i dag. Vi må fortsette slik, sa Mount.

Etter Real Madrid-kampen venter FA-cupsemifinale mot Crystal Palace og viktige seriekamper mot Arsenal og West Ham for Chelsea.

Southampton-spillerne gikk svimle i garderoben etter et massivt Chelsea-kjør også det siste kvarteret av første omgang, men de unngikk flere baklengsmål, og dermed sto det 0-4 halvveis.

Seksmålsseieren var slett ikke ufortjent, og følelsen var at Chelsea kunne fortsette målproduksjonen om de orket. Flere scoringer ble det imidlertid ikke.

(©NTB)