Menu
Thiago Silva satte inn 1-0-scoringen for Chelsea i oppgjøret mot Tottenham søndag. Foto: Matt Dunham / AP / NTB

Chelsea herjet med Tottenham og satte ny borterekord

Chelsea våknet etter hvilen og sikret 3-0-seier og alle poengene i derbyet mot Tottenham. Det var Chelseas sjette borteseier på rad i London og ny klubbrekord.

Av NTB | 19.09.2021 19:38:33

Sport: Kampen måtte vente til etter hvilen før målene og de største sjansene skulle komme. En brennhet Marcos Alonso sto for store deler av det.

Chelsea kom ut i et høyere tempo, før et hjørnespark fra Alonso fant hodet til Thiago Silva som stanget de blå i ledelsen etter 49 minutter.

Etter en snau time ville innbytter N’Golo Kante også være med på leken. Chelsea vant ballen høyt og Kante mottok ballen like utenfor sekstenmeteren. Han fyrte så av gårde et skudd som gikk via Eric Dier og stang inn bak en utspilt Lloris.

Og Alonso hadde mer å by på framover på banen. Noen minutter etter scoringen var Alonso svært nær å doble ledelsen, men ballen ble reddet på streken.

Chelsea hadde enorme muligheter til å score flere mål mot slutten, og i overtiden la Antonio Rüdiger på til 3-0 med en markkryper.

Både Romelu Lukaku, Timo Werner og Mateo Kovacic hadde alle nærmere hundreprosentsjanser, men de klarte å rote bort flere av mulighetene.

Dermed kunne Chelsea enkelt kontrollere inn seier og ny borterekord.

Seieren betyr nemlig at Chelsea for første gang i klubbhistorien har vunnet seks bortekamper på rad i London. Neste bortekamp i London for de regjerende Champions League-mesterne er mot Watford sent i november. Der får Joshua King og co. det tøft med å bryte rekorden.

Før det hadde Alonso vært svært nære ved å sende de blå i ledelsen, men Hugo Lloris parerte forsøket fra den spanske backen.

Etter å ha hatt styringen i store deler av 1.-omgang, falt hjemmelaget helt sammen etter hvilen. Der Chelsea våknet framover, hadde ikke Tottenham noe som helst å bidra med framover på banen.

(©NTB)

Flere nyheter: