powergym
Menu

CHC-helikopter tilbake på Sola

Helikopteret som måtte foreta en nødlanding på en plattform i Nordsjøen fredag, returnerte til Sola etter at en elektronisk komponent ble byttet ut i natt.

Av Egil M Solberg | 11.06.2016 07:54:43

Det var 14 passasjerer og to piloter om bord i helikopteret, som til hører CHC Helikopter Service. Helikopteret foretok en uplanlagt landing på Ula-plattformen fredag formiddag.

– Det foretok en «føre var»-landing på Ula-plattformen. Landingen skjedde som en følge av at pilotene fikk varsel om lavt oljetrykk, sa pressekontakt Elisabeth Skarsbø Moen i CHC til VG etter at helikopteret hadde landet. Helikopteret var da underveis til Sola etter å ha vært på Ekofisk, får NTB opplyst.

Det viste seg at det ikke var noe problem med selve oljetrykket, men med en elektronisk komponent som varsler om trykket, melder Aftenbladet.

Selskapet opplyser at helikopteret, et Sikorsky S-92, kunne fly videre fra Ula-plattformen litt før midnatt etter at den aktuelle komponenten var byttet ut. Kokken 0.50 landet helikopteret og passasjerene på Sola, melder NTB ifølge Aftenbladet.