reklame for Sheiken Bowling
Menu
Bruno Petkovic scoret et flott brassespark onsdag. Foto: Darko Bandic / AP / NTB

Champions League-drømmen brast for Bodø/Glimt – tapte 1-4 for Dinamo Zagreb etter ekstraomganger

Bodø/Glimt slapp inn et tidlig mål og kom ikke opp på sitt beste nivå da de tapte 1-4 etter ekstraomganger borte mot Dinamo Zagreb onsdag kveld.

Av NTB | 24.08.2022 23:40:51

Sport: Dermed endte det 2-4 sammenlagt til det kroatiske laget i mesterligakvalifiseringens siste runde. Dinamo skal inn i gruppespillet i den største europacupen, mens gultrøyene fra Bodø må nøye seg med europaliga i høst.

Fire minutter før slutt i annen ekstraomgang kom Josip Drmic fri i angrep. Nikita Haikin reddet det første forsøket, men Drmic fikk snudd seg og satt ballen i åpent mål. Det holdt til triumf.

Glimt-spillerne hadde troen på det helt store etter 1-0-seier hjemme på Aspmyra i forrige uke, men bortekampen i Zagreb ble av det tøffe slaget. Allerede etter tre minutter måtte Nikita Haikin plukke ballen ut av nettmaskene.

Målet kom ved stjernespissen Mislav Orsic da Dinamo skapte overtall i og rundt Glimts 16-meter. Gjestenes midtstoppere gikk opp i samme hodeduell, tapte den mot Bruno Petkovic og etterlot seg rom. Martin Baturina kunne slippe til en ledig Orsic på venstrekanten, og han dro seg inn i banen og fikk to forsøk på å smelle ballen opp i nettaket.

Tre minutter senere gjorde Glimt en ny, simpel pasningsfeil, og hjemmelaget gikk rett i angrep. Petkovic var involvert i oppbyggingen før han plasserte seg i feltet, mottok et innlegg fra Stefan Ristovski og brassesparket ballen i mål til 2-0.

Det var en fullt fortjent ledelse, og veien tilbake så lang ut for Bodø/Glimt. Trener Kjetil Knutsens dom i pausen var tøff og ærlig.

– Fortsetter vi sånn, er vi ute. Vi må være mye modigere når vi har ballen. Vi har gitt dem to mål, og vi tar ikke mulighetene når vi kommer framover. Vi sa at vi skulle være modige, men vi er det motsatte, sa han til TV 2.

Dansken vendte nydelig opp da han mottok ballen like utenfor hjemmelagets 16 meter i det 70. minuttet, dro av en forsvarsspiller og satte ballen i mål under hansken på Dinamo-keeper Dominik Livakovic, som burde ha reddet skuddet.

Scoringen endret kampbildet tydelig, og brått var det Dinamo-spillerne som så nervøse og slitne ut. Glimt spurtet i angrep gang på gang og skapte flere sjanser. Blant annet skjøt Brice Wembangomo like over krysset etter 76 minutter.

Glimt styrte også i ekstraomgangene, men etter å ha produsert noen få sjanser, avgjorde Drmic kampen etter 116 minutter. På overtid fastsatte Petar Bockaj resultatet da han satte ballen i tomt mål.

Glimt var bedre med etter hvert, men slet med å etablere spill på Dinamos banehalvdel og skape sjanser. Etter hvert kom en ny Dinamo-bølge som skulle resultere i scoring etter et varselsskudd fra Arijan Ademi etter 31 minutter.

Annen omgang ble mer jevnspilt, men det tok tid før Glimt skapte farligheter. Etter hvert ble de spillende mot en defensiv mur av Zagreb-spillere, men innbyttet av dansken Albert Grønbæk skulle vise seg å utgjøre en forskjell.

(©NTB)