Menu
Vaksinealliansen Cepi har hovedkontor på Skøyen i Oslo. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Cepi gir støtte for å utvikle variantsikker koronavaksine

Vaksinealliansen Cepi bidrar med opp mot 16,9 millioner dollar til BioNet til utviklingen av en ny koronavaksine som skal være sikker mot nye virusvarianter.

Av NTB | 25.01.2022 12:36:23

medisin og helse: Koalisjonen for forebygging av epidemier og pandemier (Cepi) har undertegnet en avtale med BioNet, og pengestøtten går til blant annet studier og forsøk for å utvikle en ny koronavaksine.

Omikronvarianten er en kraftig påminnelse om at det kan komme nye virusvarianter som de nåværende vaksinene ikke gir like god beskyttelse mot, sier administrerende direktør Richard Hatchett i Cepi.

– Det er kritisk at vi øker innsatsen for å få vaksinert befolkningen globalt for å minimere mengden virus i omløp. Parallelt med dette må vi også forbedre de nåværende koronavaksinene for å gjøre dem mer effektive mot flere varianter av koronaviruset, sier han.

Cepis hovedkontor ligger i Norge. Norske myndigheter har tidligere bidratt med 2 milliarder kroner til alliansen.

Alliansen ble lansert i Davos i 2017 av Norge, India, Tyskland, Japan, Bill & Melinda Gates Foundation, britiske Wellcome Trust og Verdens Økonomiske Forum. Målet er å utvikle og være forberedt på å ta i bruk nye vaksiner for å kunne forebygge fremtidige epidemier.

(©NTB)

Flere nyheter: