Menu
Rangers-manager Steven Gerrard jubler til fansen gjennom et vindu på Ibrox stadion etter lørdagens seier. Foto: Jane Barlow / AP / NTB

Celtics sjansesløseri serverte Rangers serietittelen

Steven Gerrard har ledet Rangers til klubbens første seriemesterskap i Skottland på ti år. Det ble klart etter Celtics 0-0-kamp mot Dundee United.

Av NTB | 07.03.2021 15:08:33

Sport: Celtic måtte vinne søndagens bortekamp for å utsette erkerivalens gullfest, men fant aldri nettmaskene tross et klart overtak i Dundee. Mohamed Elyounoussi var blant gjestenes spillere som kom til flere muligheter.

Med poengtapet stoppet Celtics gullrekke på ni strake sesonger. Byrivalen Rangers vant ligaen tre år på rad mellom 2009 og 2011, men ble etter konkursen i 2012 degradert til nivå fire.

Ni år senere er Rangers tilbake som Skottlands klart beste lag. Under ledelse av Gerrard har Ibrox-klubben til nå gått ubeseiret gjennom ligasesongen med seier i 28 av 32 kamper.

Suksessen har fått mange til å tippe Gerrard som en arvtaker til Jürgen Klopp i Liverpool en gang i framtiden. Som spiller var han kaptein og legende i klubben.

Kristoffer Ajer spilte hele søndagens kamp for Celtic, mens Elyounoussi ble tatt av banen i sluttminuttene.

Om to uker tar Celtic imot Rangers på eget gress. 20 poeng skiller Glasgow-rivalene.

(©NTB)

Flere nyheter: