reklame for Sheiken Bowling
Menu
Steven Gerrards Rangers økte avstanden ned til andreplasserte Celtic med 2-0-seier over Livingston søndag. Foto: Ian MacNicol/AP/NTB

Celtic avga poeng i straffedrama – Rangers fikk luke på toppen

Celtic vendte kampen mot Aberdeen og ledet 3-2, men rotet bort seieren i tilleggstiden. Steven Gerrards Rangers strammet grepet om gullet med solid 2-0-seier.

Av NTB | 25.10.2020 18:07:59

Sport: Dermed ble det nok et skuffende resultat for Celtic og nordmennene Kristoffer Ajer og Mohamed Elyounoussi. 0-2-tap for Rangers og 1-3 for Milan ble fulgt opp av 3-3 og bare ett poeng mot Aberdeen.

Elyounoussi så en stund ut til å ha spilt en nøkkelrolle i en formidabel snuoperasjon til 3-2-seier, men Ferguson spolerte Celtic-seieren fra krittmerket i en kamp der det ble utdelt tre straffespark.

Callum McGregor scoret Celtics første, før Leigh Griffiths utlignet til 2-2 sent i kampen. Minuttet senere ble Elyounoussi felt av Tommie Hoban i Aberdeen-boksen, og Celtic ble tildelt straffespark. Ryan Christie gjorde ingen feil fra 11 meter og satte ballen kontant i mål.

Men Celtic levde farlig gjennom hele kampen i vindfulle Aberdeen. Det var ingen optimal gjennomføring av tittelforsvarerne, som måtte se seieren glippe på overtid.

Celtics poengtap ga Rangers muligheten til å stramme grepet om ligagullet, og den muligheten tok Steven Gerrards menn godt vare på med 2-0-seier hjemme mot Livingston noen timer senere.

Den tidligere Sunderland- og Bournemouth-spissen ble satt opp av høyreback James Tavernier og noterte seg for sin første ligascoring denne sesongen.

Celtic har vunnet den skotske ligaen hvert år de siste sju årene, men nå har Steven Gerrard og Rangers for alvor mulighet til å knabbe til seg tittelen.

Glasgow-laget ligger seks poeng foran Celtic på tabellen, riktignok med én kamp mer spilt.

Ligagullet vil nok smake ekstra godt for Liverpool-legenden, som aldri før har løftet et ligatrofé.

Ferguson både åpnet og avsluttet målfesten med straffescoring. Aberdeen ledet 1-0 og senere 2-1, før to effektive Celtic-minutter snudde det hele.

Allerede etter ni minutter tok Joe Aribo hjemmelaget i føringen, og sju minutter senere økte Jermain Defoe ledelsen til 2-0.

(©NTB)

Flere nyheter: