Menu
Robert Redfield, direktør for helsedepartementets Centers for Disease Control and Prevention (CDC), fotografert under en kongresshøring tidligere i uka. Foto: Sarah Silbiger/Pool via AP / NTB scanpix

CDC: Opptil 8 prosent av USAs befolkning koronasmittet

Mellom 5 og 8 prosent av befolkningen i USA er smittet av koronaviruset, anslår den amerikanske helseetaten CDC.

Av NTB | 25.06.2020 20:49:37

Medisin og helse: Anslaget er basert på nasjonalt representative undersøkelser av antistofftester, opplyser direktør Robert Redfield i Centers for Disease Control and Prevention torsdag. Hvis prognosen er riktig, er antallet påviste smittetilfeller i USA bare en tidel av det reelle tallet.

USAs fremste smittevernekspert Anthony Fauci har tidligere sagt at opptil 25 prosent av dem som blir smittet, kanskje aldri får symptomer på covid-19.

USA har en befolkning på 329,8 millioner. Det reelle tallet på personer som er eller har vært smittet av koronaviruset, er ifølge anslaget mellom 5 og 8 prosent – det vil si mellom 16,5 millioner og 26,4 millioner.

USA har 2,4 millioner påviste smittetilfeller og over 124.000 koronarelaterte dødstall, de høyeste antallene i verden.

CDCs nye anslag er basert på blodprøver samlet inn fra hele landet. Mange infeksjoner ble ikke fanget opp ved tidlig testing, da kapasiteten var begrenset og myndighetene prioriterte å teste dem med symptomer.

Det har vært en urovekkende økning i antall positive koronatester i et titall delstater i USA den siste tiden. Bare det siste døgnet ble det registrert 35.900 nye smittetilfeller i landet, ifølge oversikten fra amerikanske Johns Hopkins University.

I president Donald Trumps administrasjon forsøker man å vise til det nye smitteanslaget for å dempe uroen i befolkningen ved å hevde at det ikke har vært noen betydelig oppgang – og at utbruddene er under kontroll.

Trump har dysset ned trusselen fra koronaviruset og insistert på at det kommer til å «svinne bort».

(©NTB)

Flere nyheter: