Menu
Hverken Mark Cavendish (t.v.) eller Julian Alaphilippe blir å se under årets Tour de France. Foto: David Stockman, Pool Photo via AP / NTB

Cavendish vraket til Tour de France – skadeplaget Alaphilippe ikke med

Mark Cavendish og Julian Alaphilippe blir ikke å se for Quick-Step i årets Tour de France. 37 år gamle Cavendish må dermed vente med å jakte etapperekorden.

Av NTB | 27.06.2022 16:46:36

Sport: Briten utlignet Eddy Merckx’ 34 etappeseire i Tour de France i fjor. Da vant han også poengtrøyen. I år blir det imidlertid ikke plass til spurtsterke 37-åringen.

Han vant gaterittet i det britiske mesterskapet i helgen, men spurteren på Quick-Steps lagliste til Touren er i stedet nederlandske Fabio Jakobsen.

Alaphilippe har i flere år vært en av verdens beste syklister, men han har ikke fått kjørt så mye denne sesongen etter en stygg velt i sykkelmonumentet Liege-Bastogne-Liege for to måneder siden. Han har kun syklet det franske mesterskapet i ettertid, og han er stadig ikke i god nok forfatning til å rekke Touren.

«Vi vil gi ham mer tid på å bli bedre, slik at han kan være 100 prosent klar til resten av sesongen», skriver laget i en uttalelse.

I troppen finner man blant annet de tre danskene Kasper Asgreen, Mikkel Honoré og Michael Mørkøv. De skal alle være med i rittet som innledes med tre etapper i hjemlandet.

Ellers er Andrea Bagioli, Mattia Cattaneo, Tim Declercq og Yves Lampaert tatt ut.

(©NTB)

Flere nyheter: