reklame for Sheiken Bowling
Menu
Casper Ruud er igjen klar for 3. runde i Grand Slam-turneringen Roland-Garros. Foto: Michel Euler / AP / NTB

Casper Ruud videre til 3. runde i Roland-Garros – slo Emil Ruusuvuori i strake sett

Casper Ruud rykket fra etter en jevn åpning og banket finnen Emil Ruusuvuori 6-3, 6-4, 6-2 i 2. runde i Roland-Garros-turneringen i tennis.

Av NTB | 26.05.2022 13:30:51

Sport: Dermed er nordmannen klar for 3. runde i Paris for fjerde år på rad. På det fjerde forsøket håper han å ta seg videre til 4. runde for første gang, og motstander blir enten João Sousa fra Portugal eller den 32.-seedede italieneren Lorenzo Sonego.

Verdensåtter Ruud hadde slått Ruusuvuori i strake sett i de to tidligere møtene med finnen, og han startet i et forrykende tempo også torsdag.

Nordmannen servet hjem det første gamet og ledet 40-0 i det andre, men så yppet Ruusuvuori seg. Han slo tilbake og vant gamet, og senere utlignet han også til 2-2.

Ruuds første brudd kom i sjette game til 4-2, og det ble et viktig vendepunkt i kampen. Nordmannen tok åpningssettet kontrollert hjem med 6-3.

I annet sett brøt han den 61.-rankede finnen til 2-1, og han holdt sine egne servegame slik at det endte med 6-4 i norsk favør.

Ruud hadde meget bra kontroll i det tredje settet og viste krefter og tempo der finnen ble stadig mer sliten. Nordmannen brøt motstanderen til 2-1 og 4-1, og han ble ikke brutt en eneste gang selv. Til slutt servet han hjem settet til 6-2 og utklassingsseier.

Ruuds potensielle motstandere i 3. runde, Sousa og Sonego, møtes senere torsdag.

(©NTB)

Flere nyheter: