Menu
Casper Ruud er klar for andre runde av Wimbledon for første gang. Foto: Alastair Grant / AP / NTB

Casper Ruud videre i Wimbledon for første gang – slo spanjol i strake sett

Casper Ruud er klar for andre runde i Grand Slam-turneringen Wimbledon for første gang med 3-0-seier mot spanske Albert Ramos-Viñolas.

Av NTB | 27.06.2022 17:46:03

Sport: Foran årets utgave av gressturneringen hadde nordmannen aldri greid å ta seg forbi første runde. Med settsifrene 7-6 (6-1), 7-6 (11-9), 6-2 greide han det. Kampen ble stoppet av regn både i det første og andre settet, men nordmannen hadde til slutt få problemer med å slå spanjolen.

I det andre settet lå Ruud under med fem settballer i tiebreaket, men han kjempet seg mesterlig tilbake og tok seieren.

Ruud var tredjeseedet i årets Wimbledon, men hadde ingen perfekt oppladning til turneringen. Han røk ut i strake sett mot Ryan Peniston, rangert 180 i verden, i den eneste gressturneringen han spilte i forkant.

Etter over en times pause kom kampene i gang igjen. Både Ruud og Ramos-Viñolas hadde flere bruddballer i det første settet, men klarte ikke å bryte serven til motstanderen en eneste gang. De fulgte hverandre opp til 6-6 i games før Ruud vant 7-1 i tiebreaket.

Det var en jevnspilt åpning i det andre settet hvor de fulgte hverandre opp til 3-3, men så kom det flere servebrudd. Likevel sto det likt etter ti games.

Tidlig i det tredje settet ble oppgjøret igjen stoppet av regnet i overkant av en time. Da de kom i gang igjen var Ruud god og brøt spanjolen i hans andre servegame. Deretter tok han vare på sin egen serve og gikk opp i 4-1-ledelse.

Det forspranget ga han ikke fra seg og sikret seieren. I andre runde møter Ruud vinneren av kampen mellom argentineren Tomas Martin Etcheverry og franske Ugo Humbert.

Ruud åpnet kampen på positivt vis og gikk opp i 3-2-ledelse, men rett i etterkant kom regnet og stoppet kampen.

Nordmannen hadde en gyllen mulighet til å sikre settet da han brøt nok et servegame, men han klarte ikke å stoppe tre spanske bruddballer. I tiebreaket kjempet Ruud heroisk da han lå under med fem settballer og sikret settet med stillingen 11-9.

(©NTB)