Menu
Casper Ruud under kampen mot Tim van Rijthoven. Foto: Mary Altaffer / AP / NTB

Casper Ruud videre i US Open: – Bra da det gjaldt som mest

Den norske tennisstjernen Casper Ruud tapte første sett, men kom tilbake og vant 3-1 i sett over nederlandske Tim van Rijthoven i andre runde i US Open.

Av NTB | 01.09.2022 06:30:45

Sport: Kampen i New York onsdag endte 7-6, 4-6, 4-6, 4-6.

– Jeg spilte nok ikke min aller beste kamp i karrieren i dag, men jeg spilte bra da det gjaldt som mest og klarte å holde på servebruddene jeg fikk i andre, tredje og fjerde sett. Så jeg er veldig fornøyd med det. Men jeg føler fortsatt at det er rom for forbedringer og at jeg ikke har vist mitt aller høyeste nivå ennå, sier Ruud til NTB.

Den 25-årige motstanderen fra Nederland er rangert på 117.-plass i verden, 110 plasser bak 23-årige Ruud.

– Dette var en god seier, og jeg fryktet denne spilleren, for han spilte også en veldig bra førsterundekamp, fortsetter Sørvald.

Casper Ruud har aldri tatt seg lengre enn tredje runde i US Open. I 2020 tapte han mot Matteo Berrettini.

I første runde i årets turnering i New York var Ruud ikke på sitt beste mot briten Kyle Edmund. Ruud vant 3-0 i sett, men ga bort åtte bruddballer og mistet serven ved to anledninger.

Nordmannen har vist framgang på hardcourt. I år har han vært i finalen i Miami og i semifinalen i Montreal, begge Masters 1000-turneringer (nest høyeste nivå).

– Han spiller smart, og han har energien. Det er en fantastisk motstander han spiller mot, som setter ham virkelig under hardt press, sier Øivind Sørvald, ansvarlig for teknikk og analyse i Team Ruud, til Eurosport.

I tredje runde venter amerikaneren Tommy Paul, som slo landsmannen Sebastian Korda i en jevn andrerundekamp over fem sett. Paul er rangert som nummer 34 i verden for øyeblikket.

Flere nyheter: